Burgemeester Van Vliet traint voor de vijf kilometer

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Burgemeester Van Vliet en SP-raadslid Beltman lieten zich donderdagmiddag in Stadspark Schothorst van hun sportieve kant zien. Samen met de directeur van het Astma Fonds, Michael Rutgers, en vijftien kinderen met astma gaan ze meedoen aan de Marathon van Amersfoort op 14 juni. De komende maanden moet er worden getraind om de afstand van 5 kilometer te kunnen lopen.

Stadspark Schothorst is de plek waar de komende tijd getraind gaat worden. Het team wordt begeleid door sportdocent Michael van Wegen en fysio-bewegingstherapeut Mik Borsten van de Stichting Gezond Verstand. Het is de bedoeling dat er wekelijks getraind wordt, zoveel mogelijk gezamenlijk.

,,Dit is de echt de eerste training'', zegt burgemeester Van Vliet. Ze is gekleed in een heuse hardloop-outfit. ,,Eigenlijk ben ik een fietser.'' Maar samen met de kinderen van het Astma Fonds wil ze graag meedoen aan de sportieve uitdaging om 5 kilometer hard te lopen. Ze verwacht niet datr ze de hele afstand in één tempo zal afleggen. ,,Ik doe het niet alleen in hoog tempo, maar ik zal af en toe ook wel wat wandelen.''

De marathon is op 14 juni een sportief hoogtepunt van de viering van het 750-jarig bestaan van de stad. Het Astma Fonds viert in 2009 haar 50-jarig jubileum. Burgemeester Van Vliet-Kuiper draagt het Astma Fonds een warm hart toe en is lid van het Comité van Aanbeveling. Op zijn beurt is het Astma Fonds een actieve deelnemer aan zowel de Marathon Amersfoort als het grote wandelevenement, de Omtrek van Amersfoort op 29 augustus.

115.000 kinderen in Nederland hebben astma. Zo'n 300.000 kinderen hebben astmaklachten. Astma is de grootste ongeneeslijke longziekte bij kinderen. Sport draagt bij aan de gezondheid van kinderen met astma, want met een goede conditie en een sterk lichaam zijn ook kinderen met astma minder kwetsbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie