Waterpolodames SG Amersfoort op koers

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

SG Amersfoort ging direct vanaf het eerste fluitsignaal fel van start in het eigen sportfondsenbad. In een ontspannen sfeer en met de smaak van de afgelopen overwinningen nog in de mond, was er al direct sprake van een veelbelovende start, waarin Amersfoort al snel op voorsprong kwam. Ondanks dat verzuimde de thuisploeg om vele kansen om te zetten in doelpunten, waardoor na de eerste vijf minuten slechts een 3-1 voorsprong het scorebord sierde. In de tweede periode legden de dames uit Beverwijk de nadruk op de verdediging, teneinde de aanvalsgolven van SG Amersfoort enigszins te kunnen indammen. Dat lukte, mede doordat er veel acties van de Amersfoortse midvoor werden afgefloten, redelijk wel waardoor er in die periode dan ook niet door beide partijen werd gescoord. In de daaropvolgende derde periode wist de SG wel afdoende antwoord op de pressing van IJmond. Er werd meer bewogen en de bal werd rond gespeeld tot dat er een vrije vrouw was gevonden die het kon afmaken. Vanuit fraaie combinaties wist SG Amersfoort de score dan ook verder uit te breiden maar net als in de perioden er voor werd er nog steeds niet voldoende geprofiteerd van de vele goed uitgespeelde kansen. Na vijftien minuten zwemmen was de stand 5-1, was de wedstrijd nog geenszins gespeeld en was het zaak voor de Amersfoortse meiden om in de laatste periode de rust te bewaren en zeker niet onder de indruk te raken van de meer fysieke pressing van de tegenstandsters uit Beverwijk. Ondanks die redenatie was er in de laatste fase van de wedstrijd toch onnodig veel balverlies en moest er hard worden gezwommen om het verdedigend dicht te houden. Maar met de nodige rust die het team uitstraalde, slaagde SG Amersfoort ook in die opzet alhoewel er nog maar weinig werd gescoord. Het laatste doelpunt van de wedstrijd en de zesde treffer voor Amersfoort was een beauty, die na fantastisch samenspel hard achter de doelvrouwe van SG IJmond in het netje plofte. Een fraaie afsluiting van een goede wedstrijd.

AMERSFOORT - In de thuiswedstrijd tegen het als vierde geplaatste SG IJmond was er, na verlies van het uittreffen, winst en revanche voor de waterpolomeiden van SG Amersfoort. Met 6-2 werden de dames uit Beverwijk weggezwommen en blijven de keistedelingen een goede subtopper.