De Posthoorn stijgt op ranglijst

21 februari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De voetballers van De Posthoorn hebben zaterdag goede zaken gedaan. De ploeg won de thuiswedstrijd tegen DOSC met gering verschil (1-0)maar dat was voor de vierdeklasser voldoende om de derde plaats op de ranglijst van de ploeg uit Den Dolder over te nemen.

Voor de winnende treffer tekende Paul Batenburg. Na een minuut of twintig nam de Amersfoorter een vrije trap zo goed dat de bal in de kruising van het DOSC doel verdween: 1-0. Door goed te verdedigen wist de thuisploeg de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden.

VOP, de tweede lokale vierdeklasser, kan de punten goed gebruiken. Verder dan een gelijkspel kwamen de Amersfoorters zaterdag thuis tegen JSV Nieuwegein echter niet. De formatie van Wim de Haas, ook volgend seizoen nog trainer van de Vathorst-bewoners, kon in de eerste helft geen potten breken. Het gevolg was een 0-1 achterstand na 45 minuten.

Na rust herstelde VOP zich van het slechte optreden in de eerste 45 minuten. Jeroen Louissen bezorgde zijn ploeg een verdiend gelijkspel door uit een vrije trap raak te schieten: 1-1.