G. Cruden van Rijschool Hosanna: ‘God is goed!’

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Wat heeft u met de kerk?

,,De kerk is waar ik met mijn broeders en zusters op zondag - en als het me lukt ook op woensdag - samenkom om het woord van God te horen. Het is de plek waar ik mijn geestelijke voeding nuttig. Mijn thuisgemeente is Maranatha Ministries in Amsterdam onder leiding van pastor S.L. Hofwijks.”

Wat is de reden dat u kerkelijk bent?

,,De Here heeft mijn leven tien jaar geleden gered. Ik was op weg naar de afgrond en gebonden aan een heleboel zaken. Maar door genade mag ik nu hier staan en zeggen dat Jezus leeft. Een van de redenen dat ik naar de kerk ga is dat het woord Gods daar tot mij gesproken wordt. Ook houd ik ervan om de Heer te loven en te prijzen en dat gebeurt ook in de kerk – halleluja!”

Wat gelooft u?

,,Ik geloof dat God hemel en aarde heeft gemaakt en de zeeën en al wat daarin leeft. Ik geloof dat Jezus de zoon van God is en dat Hij voor mij is gestorven aan het kruis. Ik geloof dat Hij ten derde dagen is opgestaan en dat hij hoogverheven is aan de rechterhand Gods biddende en pleitende voor mij. Ik geloof dat Hij eens weer terug komen zal voor hen die door zijn bloed gewassen zijn. Ik geloof dat Jezus de weg de waarheid en het leven is en dat niemand tot de Vader komt dan door de Zoon. Amen.”

Hoe zou de kerk eruit moeten zien om aantrekkelijker voor u te zijn?

,,Minder religie en meer geloof en gehoorzaamheid aan het woord van God.”

Hoe reageren mensen op uw auto?

,,Veel mensen sturen ons een mailtje met een bemoedigende tekst of zeggen dat ze het prachtig vinden die bijbelteksten op de auto. Tijdens het rijden wordt er vaak een duim omhoog gestoken of pakt men de Bijbel erbij en zoekt men de teksten op. De mooiste reactie is wanneer mensen mij helemaal naar huis volgen om daar een praatje te maken. God is goed!”

De een mist de kerk als kiespijn, de ander kan niet leven zonder zijn of haar kerkelijke gemeenschap. In de rubriek ‘Ik geloof (niet)’ bevragen we meer of minder bekende Amersfoorters over hun relatie met de kerk. Deze keer G. Cruden van Rijschool Hosanna.

G. Cruden van Rijschool Hosanna rijdt in een auto beplakt met verwijzingen naar de Bijbel met zijn leerlingen om en door Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie