Verkeersaanpassing Kraailandhof kost 4 ton

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Ontwikkelaar/initiatiefnemer Nol Köhler van de herontwikkeling van winkelcentrum Kraailandhof moet twee ton betalen voor verkeersaanpassingen aan het kruispunt Zevenhuizerstraat-Kraailandhof. De verkeersaanpassing maakt onderdeel uit van de planvorming voor de Kraailandhof. De totale kosten van de aanpassing bedragen maximaal € 400.000.

Er moet wat gebeuren met de laad- en losproblematiek aan de achterkant van de Albert Heijn aan de Zevenhuizerstraat. Ook is er veel te weinig ruimte voor vrachtwagens die achteruit de Zevenhuizerstraat oprijden. Door de nieuwbouw aan de Zevenhuizerstraat zo’n meter of vijf naar achteren op te schuiven, kan er wat aan de verkeersituatie worden gedaan. De ontwikkelaar moet ervoor zorgen dat de benodigde grond beschikbaar komt zodat het kruispunt ruimer vorm kan worden gegeven.

De herontwikkeling van winkelcentrum Kraailandhof biedt volgens het college eenmalig de kans om de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling van het kruispunt Zevenhuizerstraat-Kraailandhof te verbeteren. Hierdoor verbetert de oversteekbaarheid voor fietsers en voetgangers en de verkeersafwikkeling voor auto’s. Daarnaast worden snelheidsremmende maatregelen aangebracht. Dit levert een (kleine) bijdrage in het weren van sluipverkeer op de route Zevenhuizerstraat-Hamseweg. De gemeentelijke kosten voor de sobere verkeersaanpassing van het kruispunt Zevenhuizerstraat-Kraailandhof bedragen maximaal € 200.000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie