Altis zoekt jonge hardlopers

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Met de nieuwe loopgroep wil Altis inspelen op een groeiende behoefte. ,,Steeds meer jongeren willen met hardlopen aan hun conditie en gezondheid werken, zonder prestatiedrang en zonder een brede atletiekopleiding te krijgen”, legt Mira Blokland van de recreantencommissie uit. ,,Altis heeft weliswaar een grote groep recreanten die een of meerdere malen per week samen trainen, maar dat zijn bijna allemaal volwassenen. Jongeren gaan ook wel eens met die groep mee, maar dat is minder leuk voor hen. Je praat dan toch over heel andere dingen dan met leeftijdsgenoten.”

Loopgroep speciaal voor jongeren SCHOTHORST - Je bent jong en je wilt gezellig hardlopen met leeftijdsgenoten, zonder de drang om allerlei topprestaties te moeten neerzetten. Voor jongeren die dat willen, bestaan in Amersfoort tot nu toe nog geen mogelijkheden, maar atletiekvereniging Altis brengt daarin binnenkort verandering. Donderdag 5 maart start een recreatieve loopgroep voor jongeren van 13 t/m 17 jaar.

door André van der Velde

Het idee voor de nieuwe loopgroep ontstond eind 2007 en binnen Altis is er volgens Mira Blokland ook al aardig wat belangstelling voor.

De groep komt elke donderdagavond bijeen en de trainingen worden gegeven door Franz van Barneveld en Ivonne van Barneveld-Bergsma. Assistenttrainer is Ellen van de Fijnegeer. ,,Iedereen tussen de 13 en 17 jaar is van harte welkom en hardloopervaring is niet nodig. En wie wil meedoen, kan eerst vier keer gratis meetrainen.”

De loopgroep begint op donderdag 5 maart, van 19.00 tot 20.30 uur. Locatie is de atletiekbaan van Altis aan de Schothorsterlaan.

uMeer info via Franz 06-53278991 of Ivonne 4806142 en www.altis.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie