Hoogland bekert verder na zege op VRC

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Hoogland, de huidige koploper in de derde klasse D, is hard op weg de beste voetbalclub in de gemeente Amersfoort te worden. De formatie van trainer Ronald Heerschop maakte dinsdagavond voor eigen publiek resoluut een einde aan het bekeravontuur van zaterdagtweedeklasser VRC.

De uitslag (4-1) op een koud sportpark Langenoord was duidelijk en toonde meteen aan dat het niveau (tweede klasse) voor de Hooglanders geen probleem zal opleveren, mocht de ploeg dit jaar de zo fel begeerde promotie realiseren. Slaagt de nog enige lokale vertegenwoordiger in het bekertoernooi erin die stap te maken en de huidige tweedeklassers CJVV en Quick degraderen onverhoopt dan wordt Hoogland de hoogst spelende club in Amersfoort.

Zover is het echter nog lang niet. CJVV en Quick staan er slecht voor maar de twee zullen zich niet zomaar bij degradatie neerleggen. Bovendien moet Hoogland de titelrace volhouden. ,,In maart wordt de strijd beslist, " voorspelt Heerschop, volgend seizoen ook trainer van Hoogland. ,,We moeten dan vier belangrijke wedstrijden spelen."

Tegen VRC toonde zijn ploeg vooral in de tweede helft aan klaar te zijn voor de beslissende confrontaties. Na een matige eerste helft (1-1), waarin alleen Florian Lammers (strafschop) het net van de Veenendalers vond, ging Hoogland na rust beter spelen. Fraaie doelpunten van Kevin Heideveld (2) en Lammers waren ruim voldoende voor de winst op VRC.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie