Dames Crackerjacks op koers

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Het massaal toegestroomde publiek dat de tribunes van sporthal bezette, zag een eerste kwart waarin beide teams nagenoeg gelijk op gingen. Aan beide kanten werden er veel fouten gemaakt, waardoor er tal van vrije worpen ontstonden, waar de dames weer even op adem konden komen. Met aan beide zijden goed scorende ploegen stond er na afloop van de eerste tien minuten al een stand van 24-23 op het scorebord. Al met al een magere voorsprong voor de thuisploeg die vooral moeite had met het stoppen van de drives naar de basket van de Forwodians. Crackerjacks coach Olivier Bichon legde na dat eerste kwart dan ook nadrukkelijk de aandacht op de verdediging. Om tot winst te komen moest er meer fanatiek verdedigd gaan worden en mochten er geen dames meer vrij over de achterlijn naar de basket gaan. Langzaam maar zeker bouwde Crackerjacks vervolgens de voorsprong uit naar een 35-30 ruststand, die vervolgens na het spelen van het derde kwart werd uitgebreid naar 59-48. Met een uiteindelijk na het spelen van het vierde kwart 77-67 eindstand liet Crackerjacks zien dat het wel degelijk meetelt in de tweede klasse van het Rayon. Een belangrijk deel van het hoge aantal punten was mede te danken aan de meespelende Crackerjacks junioren Mandy Marchal (maar liefst goed voor 25 punten) en Nazan Celikel. Met een aantal fraaie driepunters had dit tweetal een groot aandeel in de uiteindelijke winst. Scores Crackerjacks: Marchal 25, van Apeldoorn 13, Fransen 9, Scharrenburg 9, Reurslag 9, Ahlers 5, de Vries 4, Celikel 3 en Hoogland 2.

Basketbaldames scoren naar hartenlust AMERSFOORT - Na winst in de wedstrijd de week er voor wisten de basketbaldames van Crackerjacks ook afgelopen zaterdag in sporthal Zielhorst de punten binnen te halen. Op Valentijnsdag werd Forwodians, een team waartegen nog niet eerder in het verleden werd aangetreden, met 77-67 naar huis gestuurd en steeg Crackerjacks door die overwinning naar een derde plaats in de tweede klasse van het Rayon.

door Huub van Aerssen

Heren Crackerjacks - BC Utrecht (90-81)

Crackerjacks had afgelopen zaterdag in eigen huis iets goed te maken en BC Utrecht bood daarbij de Amersfoorters een uitgelezen kans op revanche. Beide ploegen verkeren onderin de tweede klasse van het Rayon en verlies betekende een positie als hekkensluiter. Utrecht zette in de eerste twee kwarten flink druk door een zone press waar Crackerjacks in het begin veel moeite mee had. Maar naarmate de wedstrijd vorderde gingen bij Crackerjacks alle remmen los en kwam het op een 49-40 ruststand. Alhoewel de concentratie in de tweede helft wat afnam, wist Crackerjacks de wedstrijd toch in alle rust winnend af te sluiten.