Volleybalheren Forza Hoogland winnen nipt

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De Hooglandse volleybalformatie begon de eerste set ijzersterk. Met uitstekend servicewerk en goed ingeslagen punten vanuit de aanval, werd er al snel een gaatje geslagen. Met name door een aantal persoonlijke fouten aan Sovoco zijde, slaagden de gasten er niet meer in om terug te komen en ging de eerste set met 25-21 naar Hoogland. In de tweede set deed de thuisploeg er nog een schepje bovenop met de wetenschap dat ieder setpunt de ploeg dichter bij de koploper in de eerste klasse deed komen. Met volleybal van hoog niveau bouwde Forza een voorsprong op van een tiental punten en liep het in die fase over Soest heen. In een hoog baltempo werden de gasten uiteindelijk met 25-13 van de mat geveegd en leek Hoogland op weg naar een eenvoudige 4-0 winst. Maar in de derde set herpakte Sovoco zich en in een boeiende set die lange tijd gelijk opging en waarin het absoluut niet aan spanning ontbrak, verzuimde Forza Hoogland om het in het tweede deel van die set aanvallend af te maken en stond toe dat de Soestenaren de set met 19-25 winnend af konden sluiten. Ook in de vierde set waren in tegenstelling tot de eerste twee sets de rollen omgedraaid en was het wederom de jonge ploeg uit Soest die het initiatief naar zich toetrok. Met veel servicedruk wist het Hoogland te beperken in de aanvallende acties en was ook aan het net duidelijk de betere. Met 20-25 ging ook die set, tot ontsteltenis van de spelers zelf en het trouwe Hoogland publiek, naar Sovoco dat daarmee een vijfde en beslissende set wist af te dwingen. In die set kwam Hoogland al snel op een 8-3 achterstand en leek zich een waar volleybaldrama te gaan ontwikkelen voor de thuisploeg. Maar in een uiterste krachtsinspanning wisten de mannen van coach Jan Visser onheil te voorkomen en ondanks dat twee eerdere setpunten niet werden verzilverd, ging in een spannende eindfase de winst toch met 18-16 naar Hoogland, dat daarmee weliswaar won, maar dure punten liet liggen.

AMERSFOORT - In de streekderby tegen mede titelkandidaat Sovoco uit Soest, lieten de volleybalheren van Forza Hoogland, ondanks winst, dure punten liggen. Deze ware volleybalthriller eindigde weliswaar in een 3-2 overwinning voor het thuispelende Forza, maar het gat met koploper en stadgenoot Wilhelmina werd uiteindelijk groter.