Korfballers Soesterkwartier in topvorm

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De Amersfoortse korfballers openden al direct bij aanvang van de wedstrijd sprankelend. Uit de eerste drie aanvallen die Soesterkwartier lanceerde, volgden dan ook drie geweldige afstandsschoten die al vroeg een 0-3 voorsprong betekende voor de Amersfoortse formatie. Ondanks dat verzuimde Soesterkwartier om definitief afstand te nemen en de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Wesstar knokte zich langzamerhand terug in de wedstrijd en kwam gevaarlijk terug tot 4-5. Maar dat was teven het moment waarop het team van coach Erik Lijnsveld besefte dat het een tandje hoger moest gaan spelen. Met een fraai afstandsschot van Dennis Lijnsveld kwam bij Soesterkwartier de overtuiging in het spel terug, waardoor het uitliep naar een ruststand van 6-10. Coach Lijnsveld wilde vooral in de tweede helft de nadruk leggen op een ruime aanvalsopzet, van waaruit de kansen voor het oprapen lagen. Toch verliep de tweede helft totaal anders: In de vijfde minuut na rust kreeg de thuisploeg een strafworp toegewezen, waarop Soesterkwartier speler René Fokkema het nodig vond om de scheidsrechter daarop aan te spreken met als gevolg een rode kaart. Consequentie daarvan was dat Soesterkwartier de wedstrijd moest uitspelen met slechts zeven spelers in de korfbalgelederen. Het gehavende vak moest derhalve alle krachten bundelen om Wesstar het scoren te beletten. Wesstar daarentegen maakte dankbaar gebruik van de ontstane situatie en kwam terug naar een 11-11 gelijke stand. Het ‘driemansvak’ van de Amersfoorters kon desondanks een goed baltempo houden en de nodige kansen voor zich doen opeisen. Met een tweetal afstandsschoten kwam Soesterkwartier vervolgens weer op voorsprong en in een aantal hectische slotminuten wist het die voorsprong te consolideren, waardoor winst werd veiliggesteld. Na afloop complimenteerde Lijnsveld zijn team met name voor de wijze waarop het de juiste instelling had getoond en had geknokt voor iedere meter. Met een tweede plaats, een wedstrijd minder gespeeld en vier punten achterstand op koploper Sios ‘61, staat Soesterkwartier er goed voor en draait volop mee om de titel in de 4e klasse.

AMERSFOORT - Het eerste korfbalteam van Soesterkwartier draait de laatste weken op volle toeren. Het team van coach Eric Lijnsveld behaald de ene fraaie overwinning na de andere en mag zeker worden gezien als titelkandidaat in de vierde klasse. Afgelopen zondag werd de uitwedstrijd tegen Wesstar uit en in Westervoort met 13-15 gewonnen.