Raadsleden springen van toren

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Alleen Jouw Amersfoort raadslid Pim van den Berg durfde het uiteindelijk aan om vanaf de tien metertoren in het Sportfondsenbad springen. Met een enorme plons belandde hij in het bad, verdween onder water om vervolgens breeduit lachend het applaus van de omstanders in ontvangst te nemen. Ook raadsleden Fethi Killi (PvdA) en Daniëlle van Wijngaarden (VVD) sprongen, maar zij kwamen niet verder dan de vijf meter toren.

door John Spijkerman

Alfons van Wijk had de raadsleden uitgenodigd van de toren te springen. Hij voert actie voor het behoud van de tien metertoren, die zou verdwijnen in het nieuwe zwembad aan de Hogeweg.

Van Wijngaarden vindt niet dat de gemeente moet opdraaien voor de kosten van toren. Ze hoopt op een sponsoractie of subsidies. ,,We hebben de plicht om te kijken of we dat op één of andere manier kunnen realiseren.'' Van de Berg schuift de zwarte piet in de richting van wethouder Kruyt, die hij gebrek aan ambitie verwijt. ,,Bij de meest elementaire zaken als zwemmen en springen, geeft deze wethouder niet thuis.'' Van de Berg verwacht dat er straks wel een tien meter banenbad komt, maar dat die concessie wordt ingeruild tegen het afzien van de zwemtoren. Van den Berg vindt dat de gemeente een deel van de toren kan financieren en actiever op zoek moeten gaan naar andere vormen van financiering. Killi was vooral aanwezig om te ervaren wat springen betekent. De PvdA wil geen gemeentelijke investering van 1 miljoen euro voor een tien metertoren die door een kleine groep wordt gebruikt. Killi wil dat het college onderzoekt hoe breed het gebruik is. ,,Als er meer gebruikers zijn, moet je een verantwoord besluit nemen.''

Raadslid Fethi Killi kijkt naar beneden vanaf de vijf meter toren vlak voordat hij de sprong in het diepe waagt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie