ABO Bouw: geen concessies aan kwaliteit

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Hij was krullenjongen, timmerman, voorman, uitvoerder en is nu eigen baas. Sven Szabó startte in 2001 met bouw- en aannemersbedrijf ABO Bouw Hoogland.

Meedenken, dat is volgens Szabó een van de sterke punten van zijn onderneming. ,,Zowel in constructief als in financieel opzicht denk ik mee met de klant. Een bouwwerk hoeft niet altijd per se zo gebouwd te worden als het op papier staat. Vaak is er voor dure materialen wel een goedkopere variant zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. Niemand wil onnodig veel geld uitgeven, vooral niet in deze tijd.”

Szabó draait al een aantal jaren mee maar de ondernemer staat altijd open voor nieuwe dingen. ,,Vooral de innovaties waarbij het milieu profiteert, kunnen rekenen op mijn sympathie. Neem nou zonneboilers of aardwarmte, dat vind ik fantastische initiatieven. Natuurlijk adopteren we een groot aantal andere innovaties. Te minste wanneer het verbeteringen zijn of als de klant daar om vraagt, als ondernemer moet je voortdurend inspelen op de markt.”

ABO Bouw richt zich vooral op de particuliere woningmarkt. ,,Bouw, verbouw en renovatie van woonhuizen, vaak in opdracht van een architect, vormen het grootste deel van de orderportefeuille. Wij nemen alle klussen aan, en dan maakt het niet uit hoe groot, werk is ten slotte werk, zo zit ik er in. Ik ben ook altijd bereid om langs te komen voor een advies. Ik ben geen architect maar als je al zoveel gebouwd hebt in je leven dan weet je wel wat kan en niet kan.”

Hoewel de meeste van ABO’s opdrachtgevers uit Midden-Nederland komen, neemt Szabó ook wel klussen aan die wat verder weg zijn. ,,Dat moet dan natuurlijk bedrijfseconomisch wel verantwoord zijn. Zo hebben we laatst nog een hotel in Katwijk aan Zee gerenoveerd, dat is ook machtig mooi. Een klus op die afstand, overleg ik altijd wel even met de jongens, zij moeten een langere werkdag draaien.”

Eigenlijk is hij trots op alles wat hij maakt maar desgevraagd wil Szabó zijn allermooiste project wel noemen. ,,Dat is een woning aan de Spoorstraat. Een heel apart project, in die woning is namelijk alles scheef. Natuurlijk is er in iedere woning wel eens iets niet helemaal waterpas. Maar hier moest alles scheef, dan moet je scheef gaan denken. Dat was wel een mooie uitdaging. En nog iedere keer als ik over de Stationsstraat rijd, kijk ik even de Spoorstraat in. Dan zie ik dat gigantisch mooie zinken dak en dan denk ik, dat hebben we maar mooi geflikt. Een gevoel van trots iedere keer weer, maar dan ga ik weer over tot de orde van de dag.”

u ABO Bouw Hoogland, Hamseweg 52, Hoogland, 033 489 0 625, www.abo-bouw.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie