Verlies BC Amersfoort

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Dat het voor BC Amersfoort een moeilijke avond zou gaan worden was eigenlijk al duidelijk. In voorgaande ontmoetingen tussen beide ploegen in dit seizoen was Duinwijck steeds als winnaar uit de bus gerold en was er nu voor Amersfoort de ultieme gelegenheid om daar iets aan te veranderen. De ploeg van coach Fred van Wankum en manager Wim Top bleek in het mannendubbel niet opgewassen tegen de Nederlandse kampioenen Koen Ridder/Ruud Bosch en leed daarbij een ruime nederlaag. Het vrouwendubbel Jonathans/van Dooremalen daarentegen kende wel succes en won in twee games van het Duinwijck duo Karina de Wit/Eva Krab. Eefje Muskens kende tegen Selena Piek in het tweede damesenkel weliswaar een valse start, maar leverde een belangrijke bijdrage voor Amersfoort door alsnog in drie games te winnen.

BCA trekt zich terug na bedreigingen AMERSFOORT - In de eerste van een tweetal wedstrijden om een finaleplaats met als inzet de landstitel, verloor BC Amersfoort afgelopen donderdag in de eigen Juliana van Stolberg sporthal met 3-5 van de andere halve finalist Duinwijck uit Haarlem.

door Huub van Aerssen

In het tweede herenenkel wist Amersfoorter Marco de Jager de eerste game op zijn naam te brengen tegen de kersverse Schotse kampioen Gordon Thomson, maar kon die lijn in de tweede en derde game niet voortzetten. Yeoh Kay Bin was in zijn enkelpartij tegen Koen Ridder weer oppermachtig en liet de Haarlemmer bij tijd en wijle alle hoeken van het veld zien. Met vervolgens verlies voor Akvile Stapusaityte in haar partij tegen Karina de Wit, was bij het ingaan van de laatste twee gemengd dubbelspelen de stad gelijk (3-3) en was er nog van alles mogelijk voor BC Amersfoort. Het mixed dubbel van Dooremalen/Residay moest vervolgens in een uiterst spannend gevecht de meerdere erkennen in het Duinwijck koppel Bruil/Piek en in het tweede mixed dubbel bakten Jonathans/Yeoh Kay Bin er vervolgens helemaal niets van, waardoor de wedstrijd met 3-5 eindigde in het voordeel van Duinwijck.

Ontwikkelingen 2e treffen Duinwijck - BC Amersfoort

Groot was de verbazing in badmintonland toen afgelopen zaterdag BC Amersfoort in Haarlem niet ten tonele verscheen voor het spelen van de beslissende return tegen Duinwijck. Alhoewel na afloop van de eerste wedstrijd afgelopen donderdag al het nodige was voorgevallen tussen beide teams, werd in een gesprek met het voltallige Amersfoortse team besloten om toch naar Haarlem af te reizen voor het spelen van de tweede wedstrijd. Maar toen vrijdag jongstleden een BC Amersfoort speelster door een Duinwijck speler werd bedreigd, was voor BC Amersfoort de maat vol en werd in onderling overleg met het gehele team, bestuur en technische staf besloten om niet naar Haarlem af te reizen. Ook de bemiddeling van bondsdirecteur Venekamp leidde daarbij niet tot het gewenste resultaat en gaf voor Amersfoort nog steeds geen bevredigende en acceptabele oplossing. Op maandag 9 februari heeft BC Amersfoort een brief aan de NBB gestuurd met daarin relevante informatie omtrent het niet spelen van de Amersfoortse ploeg. Een en ander zal zeker deze week een vervolg krijgen en het is afwachten hoe de Badmintonbond en betrokken partijen zich in deze zullen gaan opstellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie