Zwak spelend ASC kansloos

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Zonder de geblesseerde André van de Hoef, maar met, na een langdurige afwezigheid vanwege een pinkblessure, Jan Willem van Essen weer binnen de handbalgelederen, leek het op papier een aardige wedstrijd te gaan worden tussen de nummers twee (Houten) en het als vijfde geplaatste ASC’91 in de derde klasse van de handbalbond.

Handbalheren Houten veruit de meerdere AMERSFOORT - In sporthal Zielhorst waren de handbalheren van ASC ‘91 afgelopen zondag op alle fronten de mindere van het ervaren en geroutineerde Houten. In een wedstrijd waarin de Amersfoorters er niet of nauwelijks in slaagden om enige vorm van tegenstand te bieden, was de 18-24 eindstand dan ook een juiste weergave van de krachtsverhoudingen in dit op vele momenten inspiratieloze handbalgevecht.

Maar al vanaf het eerste fluitsignaal bleek het tegenovergestelde het geval. De Amersfoortse formatie speelde uitermate zwak en liet zich door het geroutineerde Houten op alle fronten aftroeven. Het slaagde er gedurende de eerste helft van de wedstrijd niet in om op voorsprong te komen en liep eigenlijk constant achter de feiten aan. Alhoewel er na zo’n vijftien minuten spelen weliswaar enige verbetering in het spel van ASC te bespeuren viel, zakte het toch kort voor rust terug naar een bedenkelijk niveau. Ook de inbreng van jeugdspelers Walter van de Hoef, Jasper Gerth en Chand Fazal brachten absoluut niet het gewenste resultaat.

Houten daarentegen oogde slimmer en was met razendsnelle uitbraken de Amersfoortse verdediging vaak te snel af. Met een ruststand van 7-11 werd duidelijk dat het een moeilijk tweede helft zou gaan worden. Alhoewel Jan Willem van Essen met enige regelmaat tot scoren kwam, was het duidelijk dat hij nog absoluut niet op zijn eigen vertrouwde niveau zat. Met een tussenstand van 12-16 halverwege de tweede helft kwam er meer tempo in het spel en leek het er even op dat ASC zich aan het herstellen was.

Maar dat was maar van korte duur want gestaag liep Houten via een 17-21 tussenstand uit naar een 18-24 eindstand. Het was met name aan de ASC goalie Nico van Dijk te danken dat het verlies niet veel hoger was uitgevallen. Al met al een matige wedstrijd waarin ASC ‘91 niet of nauwelijks kon overtuigen en waarin Houten terecht de punten mee naar huis kon nemen.

Dames BDC 2 - Fulmen Fidelitas (9-15)

In de strijd om de titel in de derde klasse deden de dames van Fulmen Fidelitas goede zaken door concurrent Smeeing/BDC met 9-15 terug te wijzen. Met slecht drie punten achter koploper Voice uit Nijkerk doen zij nog volop mee om komend seizoen een klasse hoger te spelen.