zonweringen

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Ries de Jong: ,,De Nederlander begint steeds meer ‘buiten’ te leven en ziet de tuin als een verlengstuk van de woonkamer. Alleen ons klimaat werkt nog niet zo erg mee, dankzij een overkapping is het toch mogelijk om van buiten te genieten, ook al is het weer wat minder. De terrasoverkapping is een prima alternatief voor een serre. De overkapping is eenvoudiger te realiseren en, in tegenstelling tot een serre, is er vaak alleen een lichte bouwvergunning nodig. Bovendien is een overkapping minstens zo gerieflijk als een serre. Zijpanelen, heaters, je kunt je overkapping zo luxe maken als je zelf wilt.”

AMERSFOORT - Wonnink Zonwering, de onderneming van Ries en Yvonne de Jong, bestaat veertig jaar. Wonnink is specialist in binnen- en buitenzonwering, rolluiken, elektrische garagedeuren en professionele parasols. Wonnink Zonwering werkt voor particulieren en voor ondernemingen. Zij installeert binnenzonweringen in alle soorten en maten, horren om insecten of pollen te weren maar ook markiezen, luifels of buitenjaloezieën. In de particuliere markt wint de terrasoverkapping steeds meer terrein.

,,Ook voor ondernemingen is een terrasoverkapping een nuttige investering. Vooral nu je binnen niet meer mag roken maar ook zonder dat, betekent een overkapping simpelweg dat je langer inkomsten van je terras hebt. Je verdient het geld wat je aan je terras uitgeeft eenvoudig terug.”

Luxe en gemak zijn de kernwaarden van tegenwoordig. ,,Het moet allemaal steeds moderner. En dat kan heel ver gaan, een elektrische garagedeur is gewoon. Hip is de op afstand bedienbare zonwering, buiten én binnen. Als je zoiets wilt dan is het het meest praktisch wanneer je ons zo vroeg mogelijk bij de bouw of verbouw inschakelt. Dan kunnen we alle bedradingen en dergelijke mooi wegwerken.”

Tachtig procent van Wonninks klanten zijn ondernemingen. ,,Wij zijn mans genoeg om grote projecten te handelen. Onze bedrijfsklanten zitten door het hele land, we doen onderhoud, renovatie en nieuwbouw. Een nieuwe doelgroep zijn de appartementen met een Vereniging van Eigenaren.”

In de winter lijkt een zonwering overbodige luxe maar in maart en april kan de zon al aardig schijnenn. Reden voor Wonnink om al vroeg in het jaar de klanten er op attent te maken dat de zomer er aankomt. Wonnink doet dat onder meer vaak met een speciale Valentijnaktie. ,,Bedenk je je in mei dat je zonwering wilt, dan hangt dat er pas in juni. De zomer is dan al een eindje onderweg, dat is jammer, daarom proberen wij mensen al rond februari wakker te schudden.”

u Wonnink Zonwering B.V.

Siliciumweg 34

3812 SX Amersfoort

Telefoon 033 480 22 44

Fax 033 480 25 20

www.wonnink.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie