Een kwart eeuw Bruidssalon Valkengoed

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Die topcollectie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Van Bedem bezoekt hoogstpersoonlijk alle buitenlandse beurzen. ,,Barcelona, Milaan, Italië, Portugal, Engeland”, somt ze op: ,,Valkengoed telt echt mee, want voor de meest indrukwekkende beurs, de Novia Sposer in Barcelona, waar alle topcouturiers hun opwachting maken, voor die beurs worden we speciaal gevraagd.”

AMERSFOORT - Vijfentwintig jaar geleden startte Bruidssalon Valkengoed in een klein gezellig pandje. Nu beschikt Ida van Bedem over 500 vierkante meter winkel. Valkengoed heeft zich in de loop van de jaren opgewerkt tot in de top 5 van Nederland en heeft alle topmerken in haar collectie.

Van Bedem beleeft veel plezier aan haar werk. ,,Je bent bezig met de mooiste materialen, de fijnste stoffen, dat alleen al, is fantastisch. Maar het bijzonderste van mijn beroep is wel dat je altijd met vrolijke klanten werkt. Voor de vrouwen die bij ons komen, is de bruiloft en de bijbehorende trouwjapon nog altijd een meisjesdroom. Vaak hoor ik: ,,Vroeger fietste ik hier voorbij, dan droomde ik over een jurk uit deze winkel. Die droom die komt nu uit.” Die verhalen, dat overkomt ons bijna wekelijks.”

Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en service zijn de belangrijkste kernwaarden van de bruidssalon. ,,Een bruidsjapon koop je niet “zo maar even” het is een heel proces. De bruidjes worden vaak vergezeld door moeders, schoonmoeders of vriendinnen. Ik probeer altijd de droom van de bruid te achterhalen. Want meestal heeft iemand al een beeld van dé jurk. Het belangrijkste vind ik dat de bruid de jurk krijgt die bij haar past, waar ze zich lekker in voelt en die ze écht zelf gekozen heeft. Ik probeer de bruidjes dus een beetje te beschermen tegen al te dwingende adviezen en soms ook tegen zichzelf. Is de keus eenmaal gemaakt dan komen de dames in de meeste gevallen nog verschillende keren terug, want het is maar zelden dat een japon in een keer past. We hebben ons eigen atelier, het passen en het vermaken blijft gewoon in één hand. Valkengoed “doet” de hele bruid, van lingerie tot schoenen, hoeden, sieraden. Daarnaast leren we de aanstaande bruid hoe je beweegt in de jurk, lopen, zitten, alles is anders in een bruidsjurk en je wilt natuurlijk wel dat op jouw dag het hele plaatje klopt.”

Een bruidssalon loop je niet snel zomaar binnen en dat is eigenlijk best jammer volgens Van Bedem. “ Op 5 februari organiseren we daarom een open dag voor iedereen. Die dag laten we zien wat er allemaal mogelijk is op bruidskledinggebied. Zo geven we iedereen de kans om eens kennis met ons te maken.”

u Bruidssalon Valkengoed

Prinses Julianaplein 4, Amersfoort

033 461 62 29

www.bruidssalon-valkengoed.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie