BDC/Fidelitas komt tekort

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

BDC/Fidelitas, de heren handbalformatie die pas kort voor de start van de competitie het levenslicht aanschouwde en bestaat uit een zestal spelers van BDC (Soest) en een zestal spelers van Fulmen Fidelitas, had voor aanvang van deze wedstrijd nog veel in eigen hand. Bij winst zou het team op een gelijk aantal punten komen met koploper Nieuwegein en was er zeker nog sprake van titelaspiraties. Al direct aan het begin van de eerste helft werd duidelijk dat het een zware opgave zou gaan worden voor de BDC/Fidelitas formatie. Nieuwegein begon sterk en met temporijk en goed combinatiespel kwam de thuisploeg al snel op een 0-2 achterstand. Maar ook BDC/Fidelitas liet zich niet onbetuigd en vond al snel de aansluiting door fraaie treffers van Rob Ruder. Tot halverwege de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht en was er absoluut sprake van goed en gedegen handbal. Maar naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat Nieuwegein maar een doel voor ogen had en dat was de koppositie verstevigen. Op tempo en creativiteit in de combinatie lanceerde het aanval na aanval op de verdediging van BDC/Fidelitas, die dan ook zwaar onder druk kwam te staan en slechts met de grootste moeite wist te voorkomen dat de ruststand slechts beperkt bleef tot 11-14. Opgemerkt dient te worden dat ook de thuisploeg aanvallend sterk opereerde en er een hoofdrol was weggelegd voor beide goalies met aan BDC/Fidelitas zijde afwisselend Jeroen Schievelt en Mick Brinkman en aan Nieuwegein zijde de absoluut in topvorm verkerende routinier Jan Wieling. De thuisploeg startte zwak in de tweede helft van deze titanenstrijd, waarbij het met name verdedigend steken liet vallen. Nieuwegein daarentegen schakelde een versnelling hoger en liep binnen tien minuten uit naar een absoluut verdiende 12-19 voorsprong. Met name Nieuwegein speler Bram Verweij was op links niet te stuiten en scoorde dan ook veelvuldig vanuit die positie. BDC/Fidelitas, dat weliswaar aanvallend zijn best deed, stuitte keer op keer op de compacte verdediging van de gasten uit Nieuwegein, die in Remco van de Vlasakker en al eerder genoemde doelman handballers van formaat kende. Naarmate de tweede helft vorderde werd meer en meer duidelijk dat BDC/Fidelitas een maatje te klein werd/was voor de Utrechtse formatie. Geroutineerd en met bij vlagen briljant aanvalsspel werden de mannen van coach Rob Beijer in de laatste fase van de wedstrijd weggespeeld en eindigde dit handbalduel in een afgetekende 16-26 winst voor de mannen uit Nieuwegein. BDC/Fidelitas coach Rob Beijer:” Ondanks dat het team pas kort voor aanvang van de competitie werd samengesteld, hebben we laten zien dat we er bij horen in de tweede klasse. Er is beleving en dat is wat de mannen willen. We hebben weliswaar de strijd om de titel verloren, maar geenszins de motivatie.”

AMERSFOOR - De handbalheren van BDC/Fidelitas kwamen afgelopen zondag in sporthal Beukendal in Soest duidelijk tekort tegen het derde team van koploper Venus Nieuwegein. Met 16-26 werd het team van coach Rob Beijer van de mat geveegd en verloor daarmee alle kansen op de titel in de tweede klasse, die zo goed als zeker door het team uit Nieuwegein werd veilig gesteld.