Soesterkwartier slaat toe

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Soesterkwartier coach Eric Lijnsveld voor aanvang van de wedstrijd: “ De zenuwen gieren door mijn keel, maar ik heb alle vertrouwen in mijn team. We gaan er vol voor!” Soesterkwartier kwam al na vier minuten speeltijd in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van René Fokkema en Dennis Lijnsveld die middels respectievelijk een afstandsschot en een schot vanonder de korf scoorden. Een meer dan goede start die veel goeds beloofde voor het verdere verloop van de wedstrijd. Maar naarmate de eerste helft zwakte het gretige aanvalsspel van Soesterkwartier af en slaagde met name het tweede aanvalsvak er niet in om tot scoren te komen. De schoten die werden afgevuurd waren onzuiver of misten het nodige geluk, maar ook werd er te gehaast en te ongeduldig gespeeld. Lange tijd golfde het spel doelpuntloos op en neer waarbij Activitas er pas zes minuten voor rust in slaagde om de 2-3 voorsprong aan te tekenen. Vervolgens leek de thuisploeg af te haken, want nog voordat het rustsignaal klonk van de goed leidende scheidsrechter, keek Soesterkwartier tegen een alleszins bevredigende 2-5 achterstand aan moest coach Eric Lijnsveld in de rust alle zeilen bijzetten om zijn ploeg er van te overtuigen dat het meer de ruimten moest benutten en zich niet het spel van de korfbalformatie uit Maurik moest laten opdringen. Maar die goede raad van de coach had zeker in de eerste minuten van de tweede helft niet het gewenste resultaat, want Soesterkwartier bleef onzuiver schieten en toonde ook geenszins de door Lijnsveld aangegeven veranderingen van speelstijl. Pas na vier minuten speeltijd slaagde Erwin Geurts er in om iets aan de achterstand te doen en verkleinde tot 3-5. Maar het antwoord van Activitas volgde kort daarop met een prachtig afstandsschot dat de marge weer terugbracht naar drie doelpunten in het voordeel van de gasten. Geleidelijk aan begon het tot Soesterkwartier door te dringen dat het zo niet langer verder kon gaan en werd er eindelijk een versnelling hoger geschakeld teneinde Activitas te ontregelen. Met prachtige treffers van respectievelijk Deborah Drenth en Priscilla Boute werd in rap tempo de achterstand teruggebracht tot 5-6 en leek Soesterkwartier de draad in deze wedstrijd te hebben opgepakt. Op een stand van 7-7 ontspon zich een ware thriller waarin beide teams vele minuten lang de korf niet wisten te vinden. Maar op zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd rondde Priscilla Boute een prachtige combinatie af met een even zo fraai afstandsschot, waarmee Soesterkwartier voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een wissel aan Activitas zijde kort voor tijd had ook niet meer het gewenste effect, waardoor de Amersfoortse korfbalformatie die voorsprong kon consolideren en de wedstrijd won met slechts één doelpunt verschil. Soesterkwartier speler Erwin Geurts:” We speelden lange tijd te onrustig en ook het schotpercentage was belabberd. Maar wel twee punten in de zak, geweldig.

Korfballers verstevigen tweede positie AMERSFOORT - De korfballers van Soesterkwartier deden afgelopen zaterdag meer dan goede zaken. In sporthal Schuilenburg werd Activitas uit het Gelderse Maurik in een ware korfbalthriller met 8-7 verslagen en verstevigde de Amersfoortse ploeg de tweede positie op de ranglijst in de vierde klasse.