MIA blijft wisselvallig presteren

3 februari 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDWIJK - Met een bloedeloze 10-15 nederlaag tegen het Noordwijkse Fluks blijft MIA wisselvallig presteren. Hoewel de ploeg tegen betere ploegen, inclusief de koploper, sterk speelt lijdt de ploeg pijnlijke verliezen tegen opponenten uit de onderste regionen. Ook afgelopen zaterdag lukte het de Amersfoorters niet een acceptabel niveau te halen. Aangevuld met ondermaatse trefzekerheid maakte de thuisploeg geen enkel moment aanspraak op de winst. Het was zaterdag een belangrijke wedstrijd, want met winst zouden de Amersfoorters 4 punten los komen van de degradatieplaatsen. Helaas mocht het niet zo zijn. De eerste vijf minuten was het spelniveau nog gelijkwaardig te noemen. Toch noteerden de gasten uit Noordwijk de eerste twee scores. Na een enkele tegenscore van MIA en vervolgens een gemiste strafworp raakten de Amersfoorters volledig de draad kwijt. Gemakkelijk liep Fluks uit naar een voorsprong van maar liefst 1-6.

Geen scherpte

In de Amersfoortse basisformatie was Eline van Ballegoijen de positieve uitzondering. Onder haar leiding en een aantal goed uitgespeelde kansen werd de achterstand voor rust nog verkleind naar 4-6. Maar vervolgens werd haar goede vorm onvoldoende benut, waardoor MIA verder moeilijk tot scoren kwam. Ook verdedigend ontbrak de nodige scherpte. De Amersfoortse ploeg toonde onvoldoende gretigheid en wist absoluut niet te domineren. Na een matige eerste helft keek MIA tegen een 5-9 achterstand aan waarop niets viel af te dingen. In de tweede helft probeerde MIA zichzelf te hervinden, maar slaagde daar niet in. Fluks liep zelfs uit naar een 5-12 voorsprong en MIA miste twee strafworpen. Langzaam ebde het vertrouwen weg uit de ploeg en naderde de wedstrijd een teleurstellend dieptepunt. Voor de MIA formatie leek de strijd te zijn gestreden.

Nieuw elan

Met de inbreng van Annemieke Dijkstra, Anne Bulsing, Joachim Terra en Harm-Jan van Sloten kwam er nieuw elan in de ploeg. De MIA-nezen gebruikten elkaars kwaliteiten beter en rondden de daaruit voortvloeiende kansen doeltreffender af. In het bijzonder Dijkstra had daarbij een sterke inbreng. Even leek er nog een kleine kans op een gelijk spel, maar na een 8-12 tussenstand liepen de gasten toch weer uit naar een onoverbrugbare voorsprong. Na twee keer 30 minuten werden de Amersfoorters door het eindsignaal uit het lijden verlost met een 10-15 eindscore; een terechte weergave van de krachtsverhoudingen.

Open strijd om degradatie

Daarmee zakt MIA in de 2e klasse van een veilige derde naar een vierde plaats die het moet delen met maar liefst vier teams, waardoor de strijd om degradatie nog volledig open is. Wat dat betreft hadden de Amersfoorters deze week betere zaken moeten doen. Qua wedstrijdpunten komen MIA en Fluks nu op gelijke hoogte. Omdat MIA de vorige ontmoeting won met 9-16 mag de ploeg van geluk spreken dat zij daar dat resultaat de Noordwijkers onder zich houden. In elk geval moeten de Amersfoorters komende week het vertrouwen hervinden om aanstaand weekend De Vinken uit Vinkeveen van de vierde positie te verdrijven.Doelpunten MIA: Eline van Ballegoijen 3, Roy Staal 2, Annemieke Dijkstra 2, Maurice van Rossum 1, Ilse van Rooijen 1 en Remco van Woudenberg eveneens 1.