Keistaddames komen tekort

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Voor beide teams was een overwinning van groot belang gezien de allesbehalve riante positie op de ranglijst. Croonenburg ging al direct fel van start en bouwde in korte tijd een 0-5 voorsprong op die het team tot in de laatste fase van die eerste set wist vast te houden. Toch slaagde een wisselvallig spelend Keistad er in om nog heel dichtbij te komen (23-24), maar Croonenburg, dat eigenlijk de set domineerde, sloeg uiteindelijk het winnende punt binnen (23-25). In de tweede set toonde AVV Keistad meer agressie en zag het er naar uit dat de Amersfoortse dames zich hadden hervonden. Maar naarmate de set vorderde verviel de ploeg weer in wisselvallig en rommelig spel, wat de gasten in de gelegenheid stelde om aan te haken. In een uitermate spannende eindfase, waarin Keistad meerdere malen op setpoint kwam, was het toch weer Croonenburg dat met 27-29 de set naar zich toe trok, een mentale dreun voor de thuisploeg. Bij aanvang van de derde set leek de Amersfoortse formatie, onder leiding van trainer/coach Loek Lablans, zich te hebben hersteld, wat zich dan ook halverwege de set vertaalde in een vier punten voorsprong. Maar net als in eerdere sets kon Keistad wederom geen vuist maken en liet zich totaal verrassen door een gedegen spelend Croonenburg, dat ook die set met 23-25 wist binnen te slepen. In de vierde en laatste set was het beste er af bij de gasten en was het eindelijk AVV Keistad dat liet zien dat het best tot grote daden in staat kan worden geacht. Met 25-15 kon toch nog een punt aan het totaal worden toegevoegd, maar was Croonenburg absoluut de morele en terechte winnaar van dit gevecht tegen degradatie. AVV Keistad daarentegen zal de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen, wil het dit seizoen overleven in de regiodivisie.

Volleybalsters morsen dure punten AMERSFOORT - Het eerste volleybaldamesteam van AVV Keistad liet het afgelopen zaterdag voor eigen publiek behoorlijk afweten. Tegen mede degradatiekandidaat Croonenburg werd met 1-3 verloren, waardoor de Amersfoortse dames zakten naar de voorlaatste plaats in de regiodivisie. door Huub van Aerssen

Heren AVV Keistad - Martinus 2 (3-2)

In een enerverende wedstrijd behaalden de heren van AVV Keistad in de eigen sporthal Midland een meer dan verdiende overwinning op het geroutineerde tweede team van Martinus. De eerste set (23-25) kende een gelijk opgaande strijd, waarin beide teams niet veel voor elkaar onder deden. Bij aanvang van de tweede set (25-20) namen de Keistad heren al vrij snel een voorsprong om die vervolgens ook niet meer uit handen te geven. Een goede passing van Michiel Bakker en libero Han Bennink, zorgden er voor dat de middenas, bestaande uit Emiel van Vulpen en Marcel Zagwijn, perfect aangespeeld konden worden en de punten voor de thuisploeg binnensloegen. In de derde set (15-25) waren de Amersfoortse heren het spoor volledig bijster. Een enorme serviceserie van Martinus speler Henri Bouwhuis, verlamde de selectie van AVV Keistad compleet. Bij navraag bleek niemand een passende verklaring voor dit gebeuren te hebben, waarbij spelverdeler Erik Brinkhuis dat als volgt verwoordde:” Schiet mij maar lek, ik weet het echt niet!” In de vierde set (25-23) was er een passend antwoord van de Amersfoortse ploeg, dat blokkerend goed speelde en Martinus belette om de punten binnen te slaan. Met een gelijke stand in sets (2-2) moest derhalve een vijfde set de beslissing gaan brengen in dit titanengevecht. Na een kleine achterstand in de beginfase van die set, nam AVV Keistad het heft in handen, boog de achterstand om in een kleine voorsprong en gaf die vervolgens ook niet meer uit handen. Met 15-13 ging derhalve de winst naar het moedig en dapper spelend AVV Keistad. Een meer dan verdiende overwinning en een mentale opsteker voor het door talloze blessures geplaagde Keistad, dat ook in deze wedstrijd moest terugvallen op (perfecte) aanvulling vanuit heren 2. Door deze belangrijke overwinning behoudt AVV Keistad zicht op handhaving in de eerste divisie.

Heren Keistad 4 - Wilhelmina (3-2)

Voor lijstaanvoerder in de eerste klasse Wilhelmina stond afgelopen vrijdagavond de derby tegen stadgenoot AVV Keistad 4 op het programma. Keistad, dat dit seizoen weliswaar technisch goed verzorgd volleybal laat zien, morst toch nog teveel punten, waardoor het is terug te vinden in de middenmoot. Met een 4-0 winst van Wilhelmina in een eerdere treffen, hadden de keistedelingen derhalve nog het een en ander recht te zetten. Keistad begon dan ook gedreven aan de eerste set. Een geconcentreerd spelend Wilhelmina slaagde er daarentegen niet in om de beleving van de afgelopen weken terug te vinden. Daar waar Wilhelmina alles ruim voldoende deed, voerde Keistad alle facetten van het spel bijna foutloos uit. Ondanks de servicedruk van Wilhelmina kwam de pass van Keistad goed verzorgd aan en ondanks de time outs van Wilhelmina coach Tim van der Sanden kon het tij niet meer gekeerd worden en ging de set met 25-16 naar de thuisploeg. In de tweede set kregen de gasten de kans om zich te herstellen. De opstelling van de eerste set bleef in tact en de spelers kregen opdracht om feller en meer gedreven te spelen. Na een matige start kon Wilhelmina aanklampen en zich terugvechten in de wedstrijd. De verdediging pakte meer ballen en ook aanvallend kon Wilhelmina veel eer een vuist maken. Het jonge Keistad team bleef echter goed bij de les en scoorde veelvuldig via het Wilhelmina blok, met als gevolg dat ook die tweede set, ondanks een serie wissels, een prooi werd voor Keistad. In de derde set veranderde het spelbeeld, waarbij het Keistad team de teugels iets leek te vieren en het spel van Wilhelmina er frisser en fruitiger uitzag. Een verzorgde passing, meer aanvallende druk en een goede verdediging zorgden er voor dat Wilhelmina met 21-25 deze set binnensleepte. Onder leiding van de goed spelende Jan-Albert Kootstra ging Wilhelmina in de vierde set vrolijk verder met het binnenslaan van de punten. De winning mood leek terug en met de nodige concentratie en fraai combinatiespel werd de verdediging van AVV Keistad danig onder druk gezet en gehouden. Ook de inbreng van ervaren spelers bracht Keistad niet veel verder, waardoor ook die vierde set met 25-16 naar Wilhelmina ging, dat daarmee een vijfde en beslissende set wist af te dwingen. In die vijfde set gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Maar na een ietwat ongelukkige start aan Wilhelmina zijde kwam Keistad op een vroege voorsprong en liep Wilhelmina vervolgens achter de feiten aan. Met hand en tand verdedigde Keistad de voorsprong in die set die met goed verdedigend en aanvallend spel uiteindelijk winnend (15-12) werd afgesloten en naast setwinst ook de 3-2 partijwinst opleverde. Al met al een spannend volleybalgevecht van hoog niveau, waarin het als zevende geplaatste AVV Keistad de verdiende winnaar was. Ondanks het verlies blijft Wilhelmina de trotse koploper in de eerste klasse, maar voelt langzamerhand de hete adem van stadgenoot Forza Hoogland in de nek. Forza Hoogland, dat afgelopen weekend niet in actie kwam tegen Sovoco vanwege het talenten toernooi (Holland Top Jeugd) van de Nevobo, kan als het de komende wedstrijd met 4-0 weet te winnen medekoploper worden. De Wilhelmina dames moesten tegen stadgenoot AVV Keistad 2 eveneens genoegen nemen met verlies. Met 3-1 ging de winst in deze derby naar AVV Keistad 2, dat met een 2e plaats in de rangschikking van de promotieklasse nog volop mee doet in de race om het kampioenschap.