Eemland strijdend ten onder

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Het Leidense rugbyteam van LRC DIOK is een team dat voornamelijk bestaat uit “eigen” spelers en vooral in de driekwart lijn veel talent herbergt. Daarnaast speelt de ploeg een snel spel waarin vooral de wingers en de fullback veelvuldig in het spel worden betrokken, wat ook in deze wedstrijd het geval was. RC Eemland startte furieus en wist door een aantal goed opgezette rucks in combinatie met fraai werk van de driekwarten al na zo’n tien minuten speeltijd de score te open. Met een prima benutte conversie stond Eemland dan ook al vrij vroeg op een 7-0 voorsprong. DIOK had het in die fase vooral moeilijk met de door Amersfoort goed opgezette rucks , waarop de laatste weken veel is getraind. Alhoewel dit aanvankelijk veel balbezit opleverde, wist de verdediging van de Leidenaren de schade beperkt te houden. De ervaren ereklasser vocht zich geleidelijk aan terug in de wedstrijd en kreeg langzaam de overhand door mooi spel van de driekwarten van dit Leidse team. RC Eemland daarentegen werd daardoor genoodzaakt steeds vaker aan de noodrem te trekken, wat door de referee absoluut niet werd getolereerd en werd bestraft met de eerste gele kaart (in het rugbyspel direct tien minuten rust voor de bestrafte speler). Ondanks een man minder kon Eemland het spel nog aardig volgen, maar de tol werd uiteindelijk wel betaald. De Amersfoortse rugbyformatie wist in die fase toch nog een keer tot scoren te komen, waardoor het de opgelopen achterstand op DIOK wist te beperken. In de voorwaartsen bleef Eemland het gevecht om de bal aangaan, was er ook daadwerkelijk veel balbezit, maar zorgde het strakke verdedigen van de Leidense ploeg er voor dat de Amersfoorters niet echt gevaarlijk konden worden. In het laatste part van de wedstrijd liep Eemland vervolgens nog een tweetal keren tegen een tijdstraf aan en met nog een half uur voor de boeg tegen een rode kaart vanwege het feit dat een speler zijn mond niet kon houden tegen de referee. Door dat gemis aan spelers kon DIOK de wedstrijd eenvoudig uitspelen en afsluiten op een eindstand van 14-58. Weliswaar een fors verlies voor de thuisploeg, maar tegen de huidige nummer drie en gezien het vertoonde spel zeker geen schande voor het team van coach David Wiggens.

Rugbyers ondanks verlies toch op winst AMERSFOORT - In de tweede wedstrijd na de verplichte winterstop was afgelopen zondag LRC DIOK de tegenstander van rugby ereklasser RC Eemland. In een wedstrijd waarin de Amersfoortse formatie onder leiding van de Engelse coach David Wiggens weliswaar met 14-58 verloor was dit op basis van het vertoonde spel absoluut geen schande voor het nog wel onervaren, maar steeds beter spelende RC Eemland.

door Huub van Aerssen

Dames RC Eemland

Voor het eerste damesteam van RC Eemland werd de wedstrijd van afgelopen zondag tegen de Utrechtse RC met een week verschoven. In het treffen de week ervoor tegen Greate Trien deed de succesvolle Amersfoortse damesformatie echter meer dan goede zaken en won op het eigen sportpark De Bokkeduinen afgetekend met 54-0. De Eemland dames die een absoluut geweldig seizoen draaien en goed rugby op de mat leggen, staan aan kop in hun klasse en stevenen zo goed als zeker op promotie af. Een prachtig resultaat voor de dynamische en sfeervolle Rugbyclub Eemland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie