Simpele winst Crackerjacks

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Al direct na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechters werd duidelijk dat Crackerjacks een eenvoudige basketbalmiddag tegemoet zou gaan. Waterdragers, zonder enige wisselspeelster, stond al snel op een 15-4 achterstand, die aan het einde van de eerste tien speelminuten al was opgelopen naar 22-8. Crackerjacks toonde daarbij absoluut het beste van het spel in een periode waarin Rita Ahlers verreweg de meeste punten liet aantekenen. In het tweede kwart eigenlijk eenzelfde spelbeeld met een zowel aanvallend als verdedigend goed spelend Amersfoorts team dat gestaag uitliep en Waterdragers absoluut niet de ruimte gaf om iets terug te doen. In dat kwart was er een hoofdrol weggelegd voor Noortje van Scharrenburg die haar team op sleeptouw nam en zelf aan de lopende scoorde. Met een voorsprong van 41-19 was het duidelijk dat de strijd was gestreden en dat Crackerjacks in de resterende twee kwarten van de wedstrijd aan het puntensaldo kon gaan werken. Toch liep het in dat derde kwart voor Crackerjacks niet echt van een leien dakje. Het kwam in de beginfase nauwelijks nog tot scoren en liet toe dat het hijgende en puffende Waterdragers de grote achterstand toch nog enigszins kon verkleinen. Maar halverwege dat derde kwart begon de Crackerjacks machine weer op volle toeren te draaien en werd met de ploeg uit het westen van het land de vloer aangeveegd. Met name Josien Eijbergen kwam tot een aantal prachtige scores, waarbij ook het aandeel van Mandy Marchal en Rita Ahlers niet vergeten mocht worden. Met een voorsprong van 55-23 werden de laatste tien minuten van de wedstrijd ingezet en liep een ontketend Crackerjacks simpel uit naar een tussenstand van 71-36. Het geplaagde Waterdragers had absoluut geen enkele puf meer en liet zich, zonder enige tegenstand van formaat, naar de slachtbank leiden. Met een eindstand van 79-40 eindigde dit in vele opzichten eenzijdige basketbalduel, waarbij de Amersfoortse basketbaldames eens temeer lieten zien dat zij tot een goed “potje” basketbal in staat moeten worden geacht. Scores Crackerjacks: Noortje van Scharrenburg 20 punten, Siska van Apeldoorn 18 Rita Ahlers 17 punten, Michella van de Kleij 10 punten, Josien Eijbergen 6 punten, Mandy Marchal (bankspeelster u22) 4 punten, Daphne Reurslag en Jackelien de Vries beiden 2 punten.

AMERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks behaalden afgelopen zaterdag in sporthal Zielhorst een uiterst eenvoudige overwinning op Waterdragers uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Na vier kwarten sierde een 79-40 het scorebord en konden de Amersfoortse “meiden” twee punten bijschrijven op hun totaal in de 2e klasse van het Rayon.

door Huub van Aerssen

Heren Crackerjacks - BC Omniworld (54-72)

De basketbalheren van Crackerjacks, eveneens acterend in de tweede klasse van het Rayon, deden het in hun eerste treffen tegen het team uit Almere beduidend slechter. Met ruim verschil ging het team met als trainer Rob Vis afgelopen zaterdag in sporthal Zielhorst ten onder tegen het soeverein spelende Omniworld. Het is te hopen dat de Amersfoortse basketballers in de komende wedstrijden de draad weer oppakken.