Kledingbank nog niet uit de kou

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - ,,Helaas is de Kledingbank nog niet uit de kou'', meldt woordvoerder Leendert Jan Ordelman. De Kledingbank is gehuisvest in het voormalig PABO-gebouw aan de Keerkring 5. Eind vorig jaar werd de elektricteit afgesloten, nadat er een hennepplantage was opgerold in de nabijgelegen fietskelder. Het pand is eigendom van woningbouwcorporatie Portaal, die het op korte termijn wil slopen. Tot die tijd mag de Kledingbank een deel van het pand gebruiken. Een achttal anti-krakers bewoont het pand en is verantwoordelijk voor het beheer.

,,Portaal heeft zijn uiterste best gedaan om de Kledingbank weer van licht en verwarming te voorzien'', schrijft Ordelman in een noodkreet aan raadsleden. ,,Met behulp van de installateur Smeeing is er een nieuwe leiding aangelegd voor de bewoners en de Kledingbank. Vorige week vrijdag zou Eneco de stroom weer aansluiten. Helaas wist men niet dat het om grootverbruik ging en dacht men dat het om een woonhuis ging. Het gevolg was dat er niets gebeurde. De bewoners zijn het pand ontvlucht en hebben elders hun toevlucht gezocht. Op maandag kwam men een paar zekeringen brengen. Dinsdag kregen we via de heer Bakker van Portaal te horen dat de meter besteld moest worden door Eneco en dat die pas op z’n vroegst op woensdag kon worden geleverd. Of er dan ook stroom komt, weten we dus niet.''

Vrijwilligers van de Kledingbank zijn ondanks de temperatuur van 5 graden toch gestart met sorteren en het helpen van mensen aan kleren. De Kledingbank is nog steeds koortsachtig op zoek naar een nieuw onderkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie