SG Amersfoort op weg terug

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Afgelopen seizoen waren de de waterpolodames van Het Y nog oppermachtig in de tweede klasse van het district en promoveerden dan ook terecht naar de eerste klasse. Nu de regel, waarbij spelers onbeperkt zowel in het eerste als in het tweede team, mochten spelen door de bond is teruggedraaid, leek het team uit Amsterdam daar de meeste hinder van te ondervinden. SG Amersfoort, dat net name in de laatste fase van de eerste helft van het seizoen was weggezakt, had de draad weer volledig opgepakt en begon met de nodige gretigheid in het spel aan dit treffen. De opdracht was daarbij voor een ieder duidelijk: simpel, alert en spelen met een flinke dosis “waterpolo slimheid”. Met name dat laatste kwam in de eerste periode nog niet geheel tot zijn recht, wat dan ook ondanks de vele kansen niet resulteerde in treffers. Daar ook de Amsterdammers het net niet wisten te vinden, eindigde die eerste periode in een doelpuntloze 0-0. In de tweede periode liep alles daarentegen geheel anders, speelde SG Amersfoort slim en bouwde de aanvallen goed op. Dat resulteerde dan ook na het spelen van de tweede vijf minuten in een lichte voorsprong voor Amersfoort. Daar waar in eerdere wedstrijden de derde periode een waar struikelblok vormde voor de Keistad dames, was dat hier zeker niet het geval. Gretig en met zowel aanvallend als verdedigend gedegen spel, liep het bij Amersfoort als een trein en kwam Het Y er nauwelijks aan te pas, waarbij de voorsprong voor de SG verder werd uitgebouwd. In de vierde en laatste periode ging Amersfoort over op pressing in het gehele veld en had Amsterdam in die fase moeite om de bal rond te spelen, een tactisch vooropgezet plan van SG Amersfoort. Ondanks dat de thuisploeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een strafworp moest incasseren en het zelf met nog twee seconden op de klok een geweldige kans niet kon verzilveren, eindigde de wedstrijd in een 7-3 overwinning voor de Amersfoortse waterpolomeiden, die zich daarmee hersteld lijken te hebben van een wat mindere periode.

Waterpolodames spelen steeds slimmer AMERSFOORT - Het eerste waterpoloteam van SG Startgemeenschap) Amersfoort kende afgelopen zaterdag een goede start in het tweede deel van de competitie. In het eigen sportfondsenbad werden de dames van Het Y met 7-3 teruggewezen en lijkt Amersfoort op de weg terug naar boven.

door Huub van Aerssen

Heren De Amer - SG Twente (12-3)

De waterpoloheren van De Amer begonnen goed aan de hervatting van de competitie. In de eerste wedstrijd in dit nieuwe jaar werd in het sportfondsenbad SG Twente met ruime cijfers verslagen. De bezoekers uit Enschede hadden totaal niets in te brengen tegen de gedreven Amersfoortse ploeg. In de eerste competitiehelft moest De Amer nog duidelijk wennen aan het niveau in de 2e klasse, waarbij de ploeg van coach Zeger Eijerslechts éénmaal tot winst wist te komen. Het grootste manco daarin was wel het missen van de vele opgelegde kansen. Tegen SG Twente sprong De Amer wel goed om met die kansen en vooral de overtalsituaties liepen vlekkeloos. Daarnaast keepte Amer goalie Patrick Verhoeff een goede pot, waarin hij o.a. twee strafworpen stopte. Een prima start en het nodige vertrouwen voor 2e klasser De Amer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie