Crackerjacks meiden op volle toeren

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks traden afgelopen weekend in Leiden aan voor hun tweede wedstrijd dit seizoen tegen het plaatselijke LUSV. Na eerder verlies hadden de dames uit Amersfoort derhalve nog wat recht te zetten en hadden zich op deze wedstrijd goed voorbereid. Het treffen kende een vlotte opening met de eerste score voor Leiden, dat overtuigend en met passie aan de wedstrijd begon. De thuisploeg wist zich in de aanval telkenmale goed vrij te spelen, waarbij zowel inside alsmede met prachtige afstandsschoten de punten in het Amersfoortse netje vielen. Crackerjacks daarentegen liet de aanvalspogingen veelal onbenut, waarbij de Amersfoortse verdediging onvoldoende berekend was op het bewegingrijke spel van de thuisploeg. Met 14-6 ging derhalve ook het eerste kwart naar LUSV. In het tweede kwart van de wedstrijd een duidelijk meer geconcentreerd Crackerjacks dat slechts een doel voor ogen had en dat was beginnen met de inhaalslag. Jos Booster wist daarbij een aantal afstandsschoten prachtig te benutten en Josien Eijbergen schoot haar vrije worpen loepzuiver in de basket. Langzaamaan kroop Crackerjacks steeds dichter naar LUSV toe en was in de laatste minuut van dat tweede kwart nog maar twee punten verwijderd van een gelijke stand. Maar met een schitterende driepunter aan Leiden zijde in de allerlaatste seconden werd er in tegenstelling tot een gelijke stand gerust met een kleine voorsprong voor LUSV (26-21). Tijdens de rust sprak Crackerjacks coach Olivier Bichon zijn team het nodige vertrouwen in eigen kunnen in en werd voor de dames de winst geleidelijk aan voelbaar. Maar ondanks de goede voornemens begon het derde kwart rommelig en was er nog steeds niet de scherpte die Crackerjacks zich had voorgesteld. Dat vertaalde zich dan ook binnen vier minuten na rust in een een 10 punten voorsprong voor LUSV. Maar vanaf dat moment leken de Amersfoortse dames te zijn wakker geschud en was er direct al herstel in de ploeg merkbaar. Verdedigend werd er een stapje extra verzet en aanvallend werd met goed combinatiespel de bal goed rond gespeeld, waarbij Marjolein Fransen met enige regelmaat haar teamgenoten wist vrij te spelen en aan te passen. Vele Amersfoortse aanvallen werden door Jos Booster en Noortje van Scharrenburg met succes afgerond, wat aan het einde van het derde kwart een gelijke stand opleverde (37-37) en waarmee Crackerjacks weer helemaal terug was in de wedstrijd. Het gehele team was zich er bij het ingaan van het vierde en laatste kwart dan ook van bewust dat er gepresteerd moest gaan worden om de punten mee naar Amersfoort te kunnen nemen. Dat vertaalde zich dan ook voor Crackerjacks in zowel verdedigend als aanvallend goed spel, waarmee het de leiding overnam en die geleidelijk aan ook wist uit te breiden. In die fase van de wedstrijd was er een hoofdrol voor Noortje van Scharrenburg die werkelijk niet te stoppen was en het ene na het andere punt wist te scoren, waardoor een overwinning niets meer in de weg stond. Bij het klinken van het laatste fluitsignaal stond er dan ook een meer dan verdiende en overtuigende eindstand van 48-56 op het scorebord voor Crackerjacks, dat daarmee op de goede weg terug is. Komend weekend speelt Crackerjacks de thuiswedstrijd (sporthal Zielhorst) tegen Waterdragers, een wedstrijd die zeker de nodige strijd zal gaan opleveren.

De heren van Crackerjacks komen eveneens in actie voor hun eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen.