Houtrust dertig jaar succesvol

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Houtrust is een begrip voor zakelijke vergadergast en particuliere feestvierders. De komst van Vathorst en het bijbehorende treinstation geven de dertigjarige een nieuwe boost.

AMERSFOORT - In april 2009 is het dertig jaar geleden dat de broers Wim en Timo Tomassen Houtrust startten. Vader Wim en moeder Leitje kochten het toenmalige café het Fust en hielpen hun zonen zo op weg. Zelf dreef het ouderpaar destijds dorpscafé Houteveen. Een echte horecafamilie dus, van de zes kinderen Tomassen belandden er uiteindelijk vier in de horeca. In 2009 zwaait Wim alleen de scepter over Houtrust. Ondertussen is het café uitgegroeid tot multifunctionele zalenaccommodatie.

,,We zijn heel organisch gegroeid”, vertelt Tomassen ,,in 1979, bij de start, hadden we al een klein zaaltje en 1983 kwam daar de tweede grote zaal bij. Met vier man hebben we in die beginjaren keihard aan het concept van Houtrust gewerkt. Persoonlijke service en kwaliteit dat zijn onze kernwaarden, dat weten onze gasten. We leggen ze in de watten en dat appreciëren ze, dat vertellen ze door. Een ander groot kapitaal zijn de medewerkers, die noemen we hier de interne gasten. Daar ben ik erg zuinig op, zij bepalen het succes van Houtrust. Met het groeien van het bedrijf is ook de interne organisatie gegroeid, het marcheert ongelooflijk goed. Die twee soorten gasten, dat zijn onze ambassadeurs. Door hen zijn we uitgegroeid tot wat we nu zijn. Een professionele horecaonderneming met 12 zalen voor 9 tot 900 gasten.”

Ondernemen is ook vooruitzien en niet bang zijn voor veranderingen. ,,Wij voorzagen bijvoorbeeld de vermindering van het aantal bruiloften ver van tevoren aankomen en hebben daarom meer vergaderzalen ingericht. Ondernemingen zijn nu niet meer tevreden met een stoffig zaaltje met een overheadprojector, ze hebben technisch hoogwaardige voorzieningen nodig, dat hebben wij natuurlijk allang in huis. Zo moet je blijven inspelen op veranderende markten. Een onderneming is nooit ‘af’.”

De bouw van Vathorst brengt nieuwe kansen met zich mee voor Houtrust. ,,Naast de woonwijk wordt er een bedrijvenpark, waar iedere dag drieduizend mensen werken, uit de grond gestampt, die moeten allemaal ergens vergaderen. Bovendien verbetert station Vathorst onze bereikbaarheid enorm. In de toekomst willen we dan ook graag een hotel met ongeveer 50 kamers aan Houtrust toevoegen. Daar zijn we nu al mee bezig, onderzoek, aanvraag, het is nog een heel proces. Maar het is nodig, want alleen door kansen te benutten, leg je een gezonde economische basis voor toekomstige generaties.”

Houtrust

Heideweg 23

3829 BC Hooglanderveen

033 2571865/ www.houtrust.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie