In actie voor tien meter toren

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

De gemeente wil in het nieuwe zwembad aan de Hogeweg alleen een vijf meter toren plaatsen. Voor nieuwbouw is nu 27,1 miljoen beschikbaar. Een tien metertoren erbij kost één miljoen extra. ,,Dat is minder dan vier procent van de totale bouwkosten’’, stelt Zimmermann.

Zimmermann bang voor einde schoonspringen AMERSFOORT - De springvoorziening in het nieuwe zwembad aan de Hogeweg wordt ‘de nek omgedraaid’, als er geen tien meter toren komt, denkt Wessel Zimmermann van Springschool Zimmermann.

door John Spijkerman

,,Het schoonspringen in Amersfoort staat op hoog niveau. Dat komt door de aanwezigheid van de tien meter toren. De gemeente wil dat er gesport wordt op nationaal niveau. Als je die tien meter eruit haalt, heb je geen nationale wedstrijden meer en haal je de regionale functie eruit. Voor een bedrag van 1 miljoen euro gooi je alle doelstellingen overboord.’’

Maar de springschool van AZPC wordt een ‘kinderclub’ als er alleen een vijf metertoren komt. ,,Wat we willen is hetzelfde als wat er nu staat. Een trainingsbad, een droogspringruimte, springplanken en een tien meter toren.’’ De gebruikers van het zwembad hebben ook eerder aangegeven dat ze een 50 meterbad willen met tien banen en een 25-meterbad met een tien metertoren. De tien metertoren wordt ook gebruikt door militairen, politie en brandweer en het diepere bad wordt gebruikt door de onderwaterduikvereniging.

Wethouder Kruyt zou de gemeenteraad moeten duidelijk maken wat de wensen van de gebruikers en de exploitant zijn, maar dat daar ook een prijskaartje aan hangt. ,,De gemeenteraad moet zeggen ‘we hebben deze accommodatie nodig en we zijn bereid te betalen’.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie