Van Beest, de mooiste bloem van Vathorst

14 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens haar zaterdagbaantje bij een supermarktbloemist werd ze gegrepen door het bloemenvirus. En dat virus heeft haar tot vandaag stevig in de greep. “Ik heb altijd zin om naar mijn werk te gaan. Het is een heerlijk vak, je werkt met een goed product en je bent de hele dag omringd met mensen. Daar heb ik echt schik in. Geen dag is hetzelfde want iedere klant is anders, heeft soms heel specifieke wensen. Al die klanten tevreden de deur uit laten gaan, iets mooiers is er niet voor mij. Natuurlijk, ik werk ook voor het geld maar ik heb het geluk dat ik mijn hart in mijn vak kwijt kan.”

VATHORST - Steeds meer ondernemers strijken neer in het winkelcentrum in Vathorst. Een van hen is het familiebedrijf Van Beest. Na vestigingen in Leusden, Zeist, Emiclaer en Nieuwland is Vathorst hun vijfde bloemenwinkel. Aan het roer staat Margreeth van Veldhuijzen.

Margreeth voelt zich bevoorrecht om Vathorst mee op te mogen bouwen. ,,Het is een prachtige winkel, open en ruim, alleen maar ramen en een geweldige locatie. Ik merk het nu al,de winkel leeft de hele dag. Dat maakt het werken er nog plezieriger op. Vathorst is bovendien een wijk vol jonge mensen, met een eigen smaak, daar kan je mooi op inspringen. En dat doen we dan bijvoorbeeld met wat je gerust de specialiteit van Van Beest kan noemen, de gevuld glas tafel. Ieder dag maken we nieuwe arrangementen. Voor iedere beurs is er wat moois te vinden.”

Van Beest staat bekend om het grote assortiment snijbloemen en dat is volgens Margreeth helemaal terecht. ,,Doordat we dagelijks zelf op de veiling inkopen, kunnen we onze klanten kwalitatief goede bloemen tegen een billijke prijs aanbieden. Naast bloemen hebben we ook altijd heel veel zogenaamde seizoensartikelen. Zoals nu de bollen. Na de kerst, als iedereen de kerstboom er uit gooit, dan zijn onze klanten echt aan de lente toe. En ook al vriest het buiten stevig, wij hebben het voorjaar al in de winkel. Ook in Vathorst. Ranonkels, hyacinten, anemonen, narcissen, tulpen, krokussen blauwe druifjes ze zijn er allemaal weer. Maar ook decoratieve kamerplanten, kleurrijke boeketten, potten, vazen, rietwerk, decoratiematerialen en verzorgingsproducten. Vathorst is een supercomplete Van Beest.”

Er staat een nieuw team van zes enthousiaste vrouwen in Vathorst. En in de komende weken worden dat allemaal vakvrouwen.

Van Beest Vathorst

Wouda 23 a/b

3825 ma Amersfoort

Tel: 033 4334234

Van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 8.00 tot 18.00 uur. Vrijdag koopavond tot 21.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie