en geest

14 januari 2009 om 00:00 Nieuws

In vogelvlucht omschrijft Mariët Wellink de werkwijze van haar en haar Baleingenoten: ,,We leven vandaag te veel vanuit ons hoofd. We rennen door, hebben weinig of geen oog voor de signalen die ons lichaam geeft. Meestal stoppen we pas wanneer het lichaam keihard aan de rem trekt. Bij Balein proberen we, ieder van ons op zijn eigen werkterrein, mensen in contact te brengen met hun eigen lijf. Onze inspanningen zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn. Wij lossen geen problemen op, we maken de weg vrij en het is uiteindelijk de cliënt zelf die zijn of haar problemen oplost.”

AMERSFOORT - Vier professionals, Caroline Denijs, Daniel Snijders, Wilma Spaay en Mariët Wellink bundelen hun krachten en hun praktijken in Praktijkcentrum Balein. Hun disciplines zijn holistische massage, traditionele Chinese geneeskunde, massage-therapie en Rebalancing. De naam Balein is met zorg gekozen; met baleinen filtert een walvis haar voeding, en ze dienen ter ondersteuning. Balein biedt op integere wijze ondersteuning aan mensen die balans willen hervinden tussen lichaam en geest.

Bij Balein komen kinderen, jongeren en volwassen. Onderwerpen als rouwverwerking, depressiviteit, concentratieproblemen, burn out, echtscheidingsproblematiek kunnen aan de orde komen. Vragen rondom bijvoorbeeld relatie, werk en toekomst, maar ook gedragsproblemen en (chronische) pijnklachten of allergie- en verslavingsproblemen, niets is hier vreemd. Vier specialisten onder één dak heeft veel voordelen. Niet alleen is het doorverwijzen van de ene discipline naar de ander slechts het kiezen van een andere deur, de specialismen vullen elkaar ook goed aan. ,,Soms zie ik, of hoor ik iets en dan denk ik: dát is iets voor mijn collega. De kruisbestuiving die hier ontstaat is uniek, het helpt ons bij de behandeling van complexe problemen, vier weten nu eenmaal meer dan één”, aldus Daniel Snijders.

Veel van de behandelingen bij Praktijkcentrum Balein worden door de zorgverzekeraars vergoed. ,,Er is niets ‘zweverigs’ aan Balein. We zijn allemaal verbonden aan de voor ons geldende beroepsorganisaties en uitermate deskundig op het vakgebied wat we vertegenwoordigen. We bieden aanvullende of alternatieve zorg naast de reguliere zorg. Als daar reden toe is verwijzen we door naar een huisarts of specialist. Andersom zijn er huisartsen en andere zorgaanbieders die naar ons verwijzen.”

Kennismaken met Balein kan tijdens het open huis op zondag 25 januari van 14.00 tot 17.00 uur en op woensdag 28 januari van 19.00 tot 21.00 uur. Alle vier therapeuten zijn aanwezig en laten zien wat de verschillende vakgebieden inhouden.

Praktijkcentrum Balein

Bergstraat 31

3811 NG Amersfoort

www.praktijkcentrumbalein.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie