Dames ASC gedeklasseerd

14 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Al direct bij aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat ASC ‘91 het moeilijk zou gaan krijgen tegen de Leusdense formatie, die furieus van start ging en binnen tien minuten speeltijd naar een 2-5 voorsprong snelde. Met name verdedigend rammelde het bij de Amersfoortse dames aan alle kanten, wat door de snelle buitenaanvallers van Leusden dan ook direct werd afgestraft en zich halverwege de eerste helft vertaalde in een ruime 2-9 voorsprong. Alhoewel ASC ‘91 incidenteel nog wel iets terug kon doen, werd de ploeg volledig onder de voet gelopen en kon het ook, naarmate de tijd verstreek , aanvallend geen vuist meer maken en waren ook de “topschutters” binnen de Amersfoortse ploeg (Carla van der Veer en Anja van ‘t Westeinde) niet meer in staat om het naderende onheil af te wenden. Leusden daarentegen speelde soeverein en liep in in hoog tempo en met vloeiend combinatiespel uit naar een 6-14 ruststand. In de tweede helft van deze streekderby veranderde er eigenlijk niets: ASC ‘91 bleef volharden in slap aanvalsspel en verdedigend geklungel, terwijl LHV nog een tandje bijzette en het ene na het andere doelpunt achter de verbouwereerde Amersfoortse doelvrouwe Natascha Kroonenburg poneerde. Ook de van een ernstige blessure teruggekeerde Ilse Schutte, die begrijpelijk nog enigszins terughoudend speelde, kon geen draai meer geven aan de wedstrijd, waardoor na twee keer dertig minuten een eindstand van 10-24 verlies voor ASC ‘91 het scorebord (ont)sierde. Al met al een wanprestatie van de Amersfoortse dames, die absoluut veel beter kunnen, maar het afgelopen zondag volledig lieten afweten tegen een ontketend LHV uit Leusden.

Handbalsters LHV op alle fronten beter AMERSFOORT - In de streekderby tegen LHV uit Leusden ging de dames handbalformatie van ASC ‘91 hard onderuit. In een wedstrijd waarin Amersfoort het op alle fronten liet liggen tegen hekkensluiter LHV, verloor de ploeg met 10-24 en mocht van geluk spreken dat de score niet hoger uitviel.

Heren ASC ‘91 - Westsite (19-19)

Aansluitend aan de dames was het de beurt aan de handbalheren van ASC ‘91 die in sporthal Zielhorst aantraden tegen het derde team van Westsite uit Amsterdam. De Amsterdammers, die de eerste vijf minuten van de wedstrijd speelden met slechts vijf veldspelers, openden wel kort na het eerste fluitsignaal de score. ASC ‘91, wederom zonder een aantal vaste basisspelers, waaronder Jan Willem van Essen en Hugo Ahlers, antwoordden echter gelijk met een tegentreffer, een spelletje dat zich gedurende de gehele eerste helft herhaalde. Al snel bleek dat beide teams goed tegen elkaar waren opgewassen met als gevolg een levendig duel met treffers over en weer. Met een ruststand van 8-8 leek het een close finish te gaan worden, wat ook na de tweede dertig minuten speeltijd absoluut het geval bleek te zijn. Met een 19-19 eindstand kon ASC ‘91 terugblikken op een goede wedstrijd, waarin ook de aanstormende jeugd weer een rol van betekenis speelde. Opgemerkt dient te worden dat in deze wedstrijd een hoofdrol was weggelegd voor beide goalies die met spectaculaire acties de stand in evenwicht hielden.