Geen onderzoek Vathorst-West

14 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Volgens de collegepartijen is zo’n beetje alles wel gezegd over de grondverwerving in Vathorst-West. Eind april 2006, net voordat de gemeente het voorkeursrecht zou vestigen op gronden in Vathorst West, kochten projectontwikkelaars grond, die de gemeente eigenlijk zelf had willen kopen. Achteraf bleek dat een topambtenaar geheime informatie had doorgegeven om de aankoop van de gronden door de ontwikkelaars te voorkomen.

Meerderheid ziet geen nieuwe relevante feiten AMERSFOORT - De overgrote meerderheid in de gemeenteraad voelt niets voor een raadsonderzoek naar de gang van zaken rond de grondverwerving in Vathorst West in april 2006. SP en BPA hadden om zo’n onderzoek gevraagd. Ze vonden dat er onduidelijkheid was blijven bestaan over de rol van het college en wethouder Hekman bij de vestiging van het voorkeursrecht in Vathorst-West.

door John Spijkerman

Twee maanden geleden werd al uitvoerig gesproken over de kwestie en de mogelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid van wethouder Hekman en het college. Hekman zei niet op de hoogte te zijn geweest van het doorgeven van de geheime informatie of daartoe opdracht te hebben gegeven. Hij kreeg het vertrouwen van de collegepartijen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond werd opnieuw over de kwestie gesproken. SP-raadslid Groeneveld betoogde dat een raadsonderzoek een einde zou kunnen maken aan onduidelijkheden. Maar de collegepartijen vonden dat er sinds het eerste raadsdebat in november vorig jaar geen nieuwe feiten waren bijgekomen die een onderzoek rechtvaardigden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie