Prima start handballers ASC

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Met een aantal geblesseerde basisspelers aan ASC zijde, waaronder Hugo Ahlers (schouder) en Jan Willem van Essen (gebroken pink), begon met een kwartier vertraging de wedstrijd tegen naaste concurrent Celeritas. Voor een tweetal jeugdspelers (Walter van de Hoef en Jonathan Al) die de Amersfoortse handbalformatie had ingelijfd, dé gelegenheid om te laten zien wat ze in hun mars hadden. In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek ASC nog niet geheel bij de les, liet zich volledig terugdringen en kon met moeite, met name door goed keeperswerk van Nico van Dijk, de stand nog enigszins binnen de perken houden. Maar naarmate de wedstrijd vorderde en voor ASC de beide jeugdspelers de handbalarena betraden, kon het zich ontworstelen aan de greep van Celeritas en liep met prachtige combinaties en evenzo prachtige doelpunten uit naar een 8-5 voorsprong. Alhoewel de gasten in de laatste fase van de eerste helft nog wel wisten terug te komen tot 9-9, stond er bij het klinken van het rustsignaal toch een verdiende 12-9 voorsprong op het scorebord en was het een lust voor het oog om te zien hoe de “jeugd” met razendsnelle acties de gasten tot wanhoop dreef. In het tweede deel van dit handbalgevecht stonden vader en zoon van de Hoef, alsmede Jonathan Al (al actief op provinciaal niveau en een absoluut talent) centraal. Op tempo en met goed combinatiespel sneden zij door de verdediging van Celeritas, dat absoluut onvoldoende antwoord had op het frisse en wisselende aanvalsspel van ASC ‘91. Met zes treffers voor de beide van de “Hoefen” en scores van Daan Bleuel en Cor Kemmer, werd op een stand van 21-16, in overleg met beide ploegen, de wedstrijd tien minuten voor tijd afgeblazen. Een en ander vanwege het niet langer gebruik kunnen maken van de sporthal. Al met al een wedstrijd waarin ASC ‘91 duidelijk het betere van het spel had en waarin met name de beide jeugdspelers hun kwaliteiten ten volste etaleerden.

AMERSFOORT - Het eerste herenhandbalteam van ASC ‘91 begon het nieuwe jaar met een verdiende overwinning tegen het derde team van Celeritas. In de eigen sporthal Zielhorst won de derdeklasser afgelopen zondag deze belangrijke wedstrijd tegen de directe concurrent uit Bunnik met 21-16.

door Huub van Aerssen

Dames ASC ‘91 - HVBS (10-10)

De handbaldames van ASC speelden afgelopen zaterdag in sporthal Zielhorst de streekderby tegen HVBS uit Bunschoten. ASC, dat dit seizoen nog niet echt heeft kunnen overtuigen, mocht met het gelijke spel tegen het als vierde geplaatste HVBS meer dan tevreden zijn en zal er in de komende wedstrijden hard aan moeten trekken om degradatiegevaar te ontlopen.

Dames LHV - Fulmen Fidelitas (15-18)

Het in dezelfde klasse als ASC uitkomende dameshandbalteam van Fulmen Fidelitas, deed het in de streekderby tegen LHV uit Leusden een stuk beter. In sporthal De Korf werd de Leusdense formatie, die nog geen enkele wedstrijd in deze zaalcompetitie wist te winnen, met 15-18 gedecideerd teruggewezen, waarmee Fidelitas zich nestelde aan de kop van het klassement.