MIA mist zelfvertrouwen

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Aangemoedigd door de vele supporters in sportlokaal De Bokkeduinen, de thuislocatie van MIA, speelde de thuisploeg de eerste tien minuten gedegen korfbal en gingen beide ploegen gelijk op. Maar geleidelijk aan begon de Amersfoortse formatie onder leiding van de coaches Coen Staal en Coen Wilders te wankelen en moest lijdzaam toezien hoe de gasten uit Vleuten een 5-9 voorsprong opbouwden. Met name de schoten van afstand, normaliter een van de belangrijkste wapens van MIA, lieten het hopeloos afweten. Topschutters zoals Matthijs Jongeneel en Remco van Woudenberg slaagden er eenvoudig weg niet in om de bal in de korf te poneren in tegenstelling tot Fiducia dat wel een redelijk schotpercentage kende. MIA coach Coen Staal:” Na een kwartier spelen werd al duidelijk dat het een moeilijke avond zou gaan worden. Naast een ongekend laag schotpercentage is ook het ontbreken aan zelfvertrouwen van de ploeg een factor die een rol speelt bij de mindere resultaten van de afgelopen weken. Er zal hard gewerkt moeten worden om alle “koppies” weer dezelfde kant op te laten kijken en de schouders te rechten. Daar is iedereen zich ook terdege van bewust”. Met een wissel in de 25e minuut (Dijkstra voor van Rooijen), kwam er weliswaar meer druk in de ploeg, maar kon niet voorkomen worden dat er werd gerust met een 5-10 achterstand voor MIA. Ook in het tweede deel van deze wedstrijd een timide spelend MIA, dat met een tweede wissel (Blok voor Bovenkamp) er wederom niet in slaagde om dichterbij te komen. Erger nog, het fysiek sterke Fiducia liep steeds verder uit en speelde de wedstrijd soeverein uit, een volledig gedesillusioneerd MIA achterlatend. Remco van Woudenberg:” We kwamen absoluut scorend vermogen tekort en er zat te weinig variatie in het spel. We liepen eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan”. Tenslotte MIA coach Coen Wilders:” Het is een ongelooflijk moeilijk seizoen waarin het team vaak tegen zichzelf vecht en nog steeds niet in staat is om onder moeilijke omstandigheden de draad op te pakken. Vertrouwen in eigen kunnen speelt in dit proces een duidelijke rol. We zullen ons de komende wedstrijden moeten herpakken om niet aan het eind van het seizoen met lege handen te staan. Maar daar zijn ook mijn spelers zich terdege van bewust”.

Korfballers wederom met lege handen AMERSFOORT - Korfbal tweedeklasser MIA kon afgelopen zaterdag in sportlokaal De Bokkeduinen absoluut geen vuist maken in de “vier punten” wedstrijd tegen Fiducia. Met 13-16 ging de wedstrijd naar de gasten uit Vleuten die daarmee goede zaken deden en opstoomden naar een voorlopig veilige vierde positie op de ranglijst in de 2e klasse van de zaalcompetitie.

door Huub van Aerssen

Sios’61 - Soesterkwartier (16-12)

Voor Soesterkwartier een belangrijke wedstrijd, want bij winst zou de koppositie in de 4e klasse worden bereikt. Maar het fysiek sterke Sios’61 maakte al in de eerste 10 minuten duidelijk dat ook zij voor de punten gingen en kwam al snel op op een 3-0 voorsprong. Alhoewel Amersfoort de stand nog gelijk kon trekken kon de ploeg in het verdere verloop van de wedstrijd verlies niet meer voorkomen en viel terug naar een derde positie op de ranglijst in de vierde klasse

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie