Het Bad van 27 Miljoen

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Voor de bouw van het nieuwe zwembad heeft de gemeente ruim 27 miljoen in kas. Dit wordt dan wel een sober geheel. Voor eventuele verfraaiing komt daar dan nog wat bij.

Wat krijgt de Amersfoortse bevolking hiervoor:

Een zwembad met drie baden, een springtoren van vijf meter en een sporthal, die nu aan de ander kant van de Hogeweg staat, even wordt afgebroken en aan de andere kant weer wordt opgebouwd.

Verkeersoverlast vanwege bezoekers samen met de aanwezigheid van een invalsweg. Nu meen ik, dat, toen het besluit in 2004 tot nieuwbouw zou worden genomen, deze bouw was begroot op 20 miljoen.

Renovatie van ons “oude”, verwaarloosde Sportfondsenbad zou 12 miljoen gaan kosten. En… wat had de Amersfoortse bevolking hiervoor dan gehad: Alle voorzieningen bij elkaar. Een gerenoveerd zwembad, met unieke springtoren en waar zoveel ruimte aanwezig was om te kunnen verhuren aan bijv. een geneeskundig centrum.

Een sporthal, waar een combinatie kon worden gemaakt van indoor- en outdoorsport door de aanwezigheid van het Randenbroekerbos. Een ijsbaan, die na herinrichting veel beter gebruikt zou kunnen worden.

Is er nu niemand van de oppositie, die zich eens achter de oren krabt en zich afvraagt, of deze plannen wel verstandig zijn.

Joke van leeuwen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie