SG Amersfoort weer nét niet

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

De dames van SG Amersfoort was er daadwerkelijk alles aan gelegen om deze wedstrijd in winst om te zetten nadat het de week er voor in Zaandam op uiterst merkwaardige wijze en geholpen door de arbitrage moest toezien hoe dat duel tegen alle verwachtingen in verloren ging. Alhoewel er ook afgelopen weekend een aantal basisspeelsters ontbraken in de formatie van coach Gert Breeuwer, konden de “meiden” rekenen op steun van een drietal dames uit het derde team. Maar oh, wat liep de wedstrijd anders dan gedacht! Met uitzondering van een strak begin, waarin een schot helaas aan de verkeerde kant van de paal belandde, kenmerkten de eerste twee perioden zich tot mat en inspiratieloos spel. Er werd door Amersfoort niet scherp geschoten en de spelhervattingen verliepen te traag. Pas in de derde periode leek de knop om te gaan en was er sprake van “echt” waterpolo. De eerste Amersfoortse treffer kwam daarbij tot stand uit een slim uitgespeelde man meer situatie. Snel opgesteld en rondgespeeld werd zonder aankondiging in het midden op de eerste lijn een vrije hand gevonden die vervolgens de bal geweldig inschoot. Deze treffer leek het keerpunt van de wedstrijd. Er werd scherper gespeeld, de ploeg lag goed in de verdediging en aanvallen werden snel opgezet. De laatste 5 minuten lag er dan ook een geheel ander team in het water als in de eerste twee perioden. Een Amersfoorts team dat knokte om ieder bal en snel en bij vlagen slim speelde. Er ontstonden kansen, waarbij twee vrije ballen rustig werden ingeschoten en ook de aansluitingstreffer van ongekende klasse was. Met een stad van 4-5 brak de laatste minuut van de wedstrijd aan, waarbij een geweldig schot van afstand maar net doel miste. De tijd bleek te kort om de stand in de resterende seconden nog gelijk te trekken, waardoor revanche er niet meer in zat. Voor de dames van SG Amersfoort was echter een ding duidelijk geworden en dat was het grote verschil van zwemmen in de eerste twee perioden en de twee laatste perioden. Als er de komende weken (na een aantal weken rust) in de beginfase net zo gezwommen wordt als in de eindfase, dan kunnen veel meer wedstrijden in winst worden omgezet.

AMERSFOORT - Het eerste dames waterpoloteam van SG Amersfoort slaagde er ook afgelopen weekend niet in om SWV Nereus de loef af te steken. In het Amersfoortse sportfondsenbad bleef revanche uit op het verlies van de week er voor en verloor de thuisploeg nipt met 4-5 van de tegenstander uit Zaandam.

door Huub van Aerssen

Electrolux AZC - AZ&PC (15-12)

Waterpolo hoofdklasser moest afgelopen weekend in Alphen aantreden tegen Electrolux AZC, een ploeg die als vierde staat genoteerd in de rangschikking en derhalve kon worden betiteld als een tegenstander van formaat. Alhoewel AZ&PC de week er voor goede zaken deed tegen promovendus Twente, was hier duidelijk sprake van een “lastige” ontmoeting. Met Jeroen Kuilman weer in de gelederen (vier doelpunten!) werd al in de eerste periode (6-2) door AZC de basis gelegd voor winst en zwom AZ&PC vervolgens continue achter de feiten aan, wat uiteindelijk uitmondde in een 15-12 verlies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie