Omroep wil 60.000 euro extra subsidie

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Omroep Amersfoortvoorzitter Ben Groenendijk wil jaarlijks circa 60.000 euro extra subsidie van de gemeente. Het bedrag komt bovenop een investeringssubsidie van 410.000 euro en een verhoging van de jaarlijkse subsidie met 31.000 euro. De omroep heeft het extra geld nodig om in de toekomst te kunnen reserveren voor de vervanging van apparatuur en om het management te kunnen versterken. In de huidige Omroepbegroting is daar geen geld voor.

door John Spijkerman

Groenendijk vindt dat de financiële huishouding van Omroep Amersfoort gezond moet zijn. ,,Het is een onopgelost punt'', stelt hij. Aanvankelijk had Omroep Amersfoort een jaarlijkse subsidie gevraagd van 220.000 euro, maar het college wil de subsidie optrekken naar 150.000 euro. De hoogte van dat bedrag betekent dat de Omroep geen geld heeft om in de toekomst geld opzij te leggen voor nieuwe apparatuur. Als er geen extra subsidie wordt gegeven blijft 'de zaak hangen' zegt Groenendijk. ,,En kunnen we niet afschrijven om te vervangen.'' Dat betekent dat onduidelijk blijft hoe de nieuwe apparatuur voor de Omroep in de toekomst betaald moet worden. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de Omroepvoorzitter dat het voor de Omroep onmogelijk is 'de beperkte exploitatiebegroting te belasten met een afschrijvingspost van circa 60.000 euro'.

Volgens Groenendijk heeft een raadsmeerderheid al voor de zomervakantie aangegeven dat het onwenselijk is dat de omroep een dergelijk groot bedrag tekort komt in haar exploitaitebegroting. Hij wil dat de gemeente in de begroting van 2009 een oplossing vindt. ,,Hoe dankbaar we ook zijn voor de gemeentelijke steun in de sfeer van investeringen, wij gaan niet graag opnieuw een periode in waarbij de rekening aan het einde van de afschrijvingsperiode niet geadresseerd is, aldus Groenendijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie