HC Eemvallei komt te kort

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de Eemvallei dames een zware middag tegemoet zouden gaan. De ploeg uit Duiven domineerde op alle fronten en sleepte er al na 3 minuten speeltijd de eerste strafcorner uit, die echter niet het gewenste resultaat opleverde. Eemvallei stond met de rug tegen de muur en kwam eigenlijk niet veel verder dan met man en macht verdedigen tegen de aanvalsgolven van de gasten. Na 5 minuten lag de eerste treffer dan ook al achter de goed keepende Amersfoortse goalie Laura v.d.Heide, die al diverse malen voor uitstekende reddingen had gezorgd. In rap tempo werd de score door Westerduiven uitgebreid, wat na 25 minuten resulteerde in een 0-4 voorsprong, waarbij Eemvallei nog niet eenmaal de cirkel van de ploeg uit Duiven had weten te vinden. Maar in de laatste fase van de eerste helft leek Eemvallei de schroom van zich te hebben afgeworpen en wist, onder aanvoering van Eemvallei aanvoerster Saskia Klein, in de 30e minuut de 1-4 aan te tekenen door een treffer op rechts van Marsise Jonkees. Kort daarna floot het scheidsrechtersduo af voor een welverdiende rust en had het er alle schijn naar dat Eemvallei de “angsten” overwonnen had. Maar dat liep toch anders dan verwacht. Alhoewel Eemvallei in de eerste vijf minuten na rust het initiatief nam, zakte de ploeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder weg en kwam, met uitzondering van wat schaarse individuele aanvalsacties, niet veel verder dan dat waar het mee begon: verdedigen met man en macht! Westerduiven daarentegen combineerde naar hartelust en sneed op tempo door de Amersfoortse verdediging heen, wat na het laatste fluitsignaal resulteerde in een 1-7 eindstand. HC Eemvallei coach Jorrit Cressent:” We zijn een team in opbouw dat dit seizoen een eenheid moet gaan worden en waarmee we ons voor volgend seizoen ten doel stellen om te promoveren naar de derde klasse. Dat is nog een lange weg maar ik heb alle vertrouwen in deze groep “meiden”, die overigens in deze wedstrijd weinig hadden in te brengen en volledig aan banden werden gelegd door een fysiek sterk en goed combinerend Westerduiven”.

AMERSFOORT - De hockeydames van HC Eemvallei kwamen afgelopen zondag duidelijk te kort tegen het als tweede geplaatste Westerduiven uit Duiven. Op het eigen sportpark in Vathorst liep de damesformatie van coach Jorrit Cressent tegen een 1-7 nederlaag aan in een wedstrijd waarin de bezoekers op alle fronten het betere van het spel etaleerden.

Het eerste herenteam van HC Eemvallei deed het beduidend beter en won de thuiswedstrijd tegen Apeliotes met 2-1. Ook voor het herenteam is de doelstelling om volgend seizoen te proveren naar de derde klasse. Een doelstelling die overigens voor zowel de dames als de heren bestuurlijk ten volste wordt onderstreept.

AMHC nieuws

Op sportpark Birkhoven was er goed en minder goed nieuws te vermelden. Het goede nieuws was dat de hockeydames onder leiding van coach Hien The de studenten uit Groningen verpletterden met 11-1 en het minder goede nieuws was dat de hockeyheren o.l.v. coach Peter Jonker genoegen moesten nemen met een 2-4 nederlaag tegen Alkmaar.