IJsbaan officieel geopend

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Schaatsliefhebbers kunnen vanaf vrijdag 5 december ruim vier weken genieten van ouderwetse ijspret in het stadshart van Amersfoort, want voor de vierde keer ligt een kunstijsbaan op het Lieve Vrouwekerkhof. Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper verrichtte vrijdagmiddag officieel de opening.

De ijsbaan is een initiatief van Stichting Kerst in Amersfoort in samenwerking met de Gemeente Amersfoort en wordt mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers en vele vrijwilligers. Een uur schaatsen op de ijsbaan kost € 3,00 op eigen schaatsen. Voor degenen die geen schaatsen hebben, zijn schaatsen te huur voor € 2,00 extra. In een speciale tent naast de ijsbaan zijn warme chocolademelk, koffie, thee en andere versnaperingen te verkrijgen. De ijsbaan is van 5 december tot en met 4 januari dagelijks geopend. De openingstijden staan op www.kerstinamersfoort.nl.

Naast vrij schaatsen, worden op de ijsbaan verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen basisscholen in Amersfoort van 8 tot en met 19 december tussen 09.00 uur en 15.00 uur, op inschrijving, met leerlingen komen schaatsen. Op 10 en 17 december van 21.00 tot 23.00 uur wordt er ijshockey gespeeld. En speciaal voor jongeren zijn op 11 en 18 december van 19.00 tot 23.00 uur discoavonden zoals de Après Ski met de gebroeders Ko en All Beatz met Yes-R.

Voor enthousiaste schaatsers wordt door de Amersfoortse IJsvereniging op 29 december en op 3 januari van 08.00 tot 09.00 uur en van 09.00 tot 10.00 uur een schaatsclinic gehouden. Tijdens een clinic worden instructies gegeven door ervaren en gediplomeerde schaatstrainers van de Amersfoortse IJsvereniging. Inschrijven voor een schaatsclinic kan via kerstinamersfoort@krijco.nl Per sessie kunnen 40 deelnemers worden toegelaten. Dus meld u snel aan, want vol is vol.

De wekelijkse bloemenmarkt op het Lieve Vrouwkerkhof, iedere vrijdag van 7.30 tot 13.00 uur zal, zolang de ijsbaan er staat, gewoon doorgaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie