Eerste nederlaag voor Nieuwland

6 december 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De voetballers van derdeklasser Nieuwland zijn hun ongeslagen status kwijtgeraakt. Valleivogels maakte zaterdag een einde aan de fraaie serie resultaten van de Amersfoorters. Na de overtuigende 6-1 zege, eerder dit seizoen op sportpark Nieuwland, moest de formatie van trainer Bert de Vries dit keer de eer (2-0) aan de thuisclub laten. De beslissende doelpunten vielen na rust. Voor de stand in 3D had de nederlaag voor de koploper geen gevolgen.

Na vier nederlagen op rij had Cobu Boys eindelijk weer reden tot juichen. In Utrecht bleef de ploeg van trainer Jeroen Jooren tegen DHSC aan de goede kant van de score: 1-2. Vlak voor rust verzilverde Bastiaan Tuenter een strafschop na een handsbal van een Utrechter: 0-1. Na de gelijkmaker (1-1) zorgde Arjan Holster in de slotfase met een fraai afstandsschot voor de winnende treffer: 1-2.

Tweedeklasser CJVV deed ook weer eens van zich spreken door de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Loosdrecht tot een goed einde te brengen. Na een doelpuntloze eerste helft brak Paul Richard halverwege het tweede bedrijf de score open: 1-0. Pas in blessuretijd stelde Thomas van Dijk uit een vrije trap de zege voor de thuisclub veilig: 2-0.

Posthoorn keerde met een geflatteerde nederlaag (4-1) terug van een bezoek aan Hees. In Soest lieten de Amersfoorters veel kansen onbenut. Alleen Jochem Koot wist het net van de thuisclub te vinden maar toen was de stand al 3-0 in het voordeel van Hees. Een kwartier deelde de formatie van de Amersfoortse trainer Jacob Melessen de genadeklap uit: 4-1.

Op sportpark Olympia zag vierdeklasser VOP geen kans koploper Hercules een pootje te lichten. Een doelpunt in de vijftiende minuut, gescoord door Tim Groenendijk, was voor de Utrechters voldoende om de winst mee naar huis te nemen.