Over ‘t Net glansrijk Kampioen

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

Na slechts één jaar in de eerste klasse te hebben vertoefd, speelt het eerste team van Over ‘t Net komend seizoen weer in de hoofdklasse, een afdeling waar het qua teamsterkte ook thuishoort. Tegen het laaggeklasseerde UTTC mocht winst eigenlijk geen probleem opleveren voor respectievelijk John Verheuvel, Juliet van Veen en Jos Jansen, de harde kern van het vlaggenschip van deze Amersfoortse tafeltennisvereniging. Relatief vrij eenvoudig en in razend tempo werden alle tien de partijen gewonnen en mocht het team zich na afloop van de wedstrijd officieel kampioen noemen van de eerste klasse. De 39-jarige teamcaptain John Verheuvel:” De doelstelling die we vorig jaar hadden om terug te keren naar de hoofdklasse hebben we ten volste gehaald. Eigenlijk hebben we in deze klasse nauwelijks enige tegenstand ondervonden en is de krachtsverhouding tussen de eerste klasse en de hoofdklasse eigenlijk wel erg groot”. Een mening die overigens door de twee overige leden van het team volledig werd onderstreept. Over de terugkeer en het verblijf komend seizoen in de hoofdklasse zijn de meningen van de teamleden enigszins verdeeld. De 51-jarige Juliet van Veen:” Het zal voor mij persoonlijk een hele opgave worden om op hoofdklasse niveau dezelfde prestatie neer te zetten als in de eerste klasse. Zoals John al memoreerde is het verschil tussen beide klassen wel erg groot. Als ik een of twee partijen per wedstrijd in winst kan omzetten dan kan en mag ik tevreden zijn”. Ook de 49-jarige Jos Jansen weet dat het voor hem geen gemakkelijk jaar zal gaan worden:” Langzamerhand gaat ook de leeftijd een rol spelen en zal ik er ieder jaar een schepje bovenop moeten doen om resultaat te boeken. Maar ik denk dat we als team sterk zijn en zeker in staat moeten worden geacht om in de hoofdklasse te overleven, een doel dat we ons zelf hebben gesteld”. Voor het eerste team van Over ‘t Net staat een ding vast: langdurig verblijf in de hoofdklasse en de huid duur verkopen, een uitdaging die niet eenvoudig zal zijn, maar zeker tot de mogelijkheden behoort.

Tafeltennisteam terug in de hoofdklasse AMERSFOORT - Het eerste tafeltennisteam van Over ‘t Net werd afgelopen vrijdag ongeslagen kampioen in de eerste klasse van de Tafeltennisbond afdeling Midden Nederland. In de laatste thuiswedstrijd die zoals gewoonlijk werd gespeeld in de sportzaal van basisschool De Baander aan de Zangvogelweg in de wijk Liendert, werd het Utrechtse UTTC met 10-0 van de tafel geveegd en barstte, ten overstaan van vele leden, het feest los in de knusse kantine van deze sympathieke tafeltennisvereniging.

door Huub van Aerssen

75-jaar Over ‘t Net

Promotie van het eerste team naar de hoofdklasse geeft een extra feestelijk tintje aan het 75-jarig bestaan van de vereniging op 4 december 2009. Ter gelegenheid en in de aanloop naar dit naderende jubileum zal Over ‘t Net komend jaar voor haar leden een aantal activiteiten ontplooien om deze fantastische mijlpaal in de geschiedenis van de vereniging luister bij te zetten. Naast het jaarlijkse stratentoernooi en het scholierentoernooi zal er een activiteit worden gelanceerd voor 55/65 plussers en zal de vereniging groots uitpakken rond de jubileumdatum. Een commissie van wijze verenigingsheren is al langere tijd bezig om inhoud te geven aan de feestelijkheden rond het 75-jarig bestaan van deze prominente Amersfoortse tafeltennisvereniging. Over ‘t Net, een vereniging die zich door de jaren heen heeft ontwikkeld als een stabiele, sportieve en sympathieke vereniging met een rijke clubgeschiedenis en een goede toekomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie