ASC dames verdienden meer

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

ASC ‘91, onder de bezielende coaching van Ilse Schutte, begon furieus en op tempo en voordat Houten besefte wat er aan de hand was, stond het al op een 3-0 achterstand door doelpunten van Angeline Nederlof, Miranda Schoonderbeek en Petra de Groot. Een gemiste strafworp aan ASC zijde door Anja van ‘t Westeinde betekende de ommekeer in de wedstrijd. Houten kwam geleidelijk aan terug en lange tijd ging het spel in die eerste helft gelijk op. Met nog slechts anderhalve minuut op de teller kwam de ploeg uit Houten voor het eerst op voorsprong en die bleef ook tot aan het rustsignaal in stand. Opmerkelijk in de eerste dertig minuten was het lage schotpercentage aan beide zijden waarbij aan ASC kant topschutter Carla van de Veer maar niet tot scoren kon komen, wat mede te danken was aan de goed spelende Houtense goalie. In de tweede helft een nagenoeg gelijk beeld als in de eerste helft met twee ploegen die tot het uiterste gingen en zich ook fysiek niet onbetuigd lieten. ASC kon moeiteloos het hoge tempo van de jonge ploeg uit Houten volgen en hield tot halverwege de stand in evenwicht (9-9). Toen vervolgens Houten op voorsprong kwam, bleef Amersfoort eigenlijk continu achter de feiten aanlopen en slaagde er niet meer in om dat ene punt dat het achter stond om te buigen in een gelijke stand. Een gelijke stand die gezien het verloop van de wedstrijd meer dan verdiend zou zijn geweest. Toch kon ASC ‘91 terugkijken op een goede wedstrijd waarin het zeker tactisch en technisch gelijk was aan de tegenstander uit Houten, die in de eindfase net even over iets meer “geluk” beschikte dan de Amersfoortse dames.

AMERSFOORT - In de handbalontmoeting tussen de damesteams van het Amersfoortse ASC ‘91 en Houten afgelopen zondag in sporthal Zielhorst verloor de thuisploeg nipt met 10-11. Ondanks dit verlies speelde Amersfoort een gedegen wedstrijd en was een gelijk spel zeker op zijn plaats geweest.

Heren ASC ‘91 - BHC 2 (23-16)

Het eerste heren handbalteam van ASC ‘91 speelde eveneens thuis tegen het tweede team van BHC uit Bussum. Met Michiel Tijhuis en Geert Groen niet in de gelederen begonnen beide ploegen onstuimig en gaven elkaar gedurende de gehele eerste helft geen duimbreed toe. Omdat ASC ‘91 voortdurend moeite had een antwoord te vinden op de aanval van BHC, werd het verschil in doelpunten in die eerste helft nooit groter dan twee treffers. Met een gelijke stand van 12-12 gingen beide ploegen dan ook aan de thee en kon de wedstrijd eigenlijk nog alle kanten op. De Amersfoortse formatie startte aan het begin van de tweede dertig minuten geconcentreerd en wist verdedigend al direct meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit resulteerde al snel in een op dat moment verdiende 18-14 voorsprong voor de Amersfoorters. Alhoewel BHC de verdediging van ASC voortdurend onder druk probeerde te zetten, slaagde het daarin nog maar zelden. Met gevarieerd aanvalsspel en een solide verdediging speelde Amersfoort de wedstrijd op prima wijze uit. Bij het klinken van het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was ASC ‘91 dan ook de terechte winnaar met een eindstand van 23-16.