Geheime vergadering over consequenties Armandobrand

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In een geheime vergadering op dinsdag 9 december wil wethouder Hekman van Financiën de gemeenteraad informeren over de eventuele risico's voor de SRO en de gemeente van de Armandobrand. In de bijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijke gevolgen voor de gemeente als aandeelhouder van de SRO. Het college heeft een risico-analyse gemaakt.

Het college wil het onderwerp alleen onder geheimhouding aan de orde stellen en vraagt de gemeenteraad toestemming om dat te doen. Omdat er financiële en economische belangen van de gemeente in het geding zijn, wil het college de zaak in beslotenheid bespreken.

De brand in de Elleboogkerk heeft schade veroorzaakt aan zowel onroererende en roerende goederen, zoals de kunstcollectie. Op dit moment zijn de benadeelde partijen en hun verzekeraars bezig met een inventarisatie van de schade en onderzoeken zij de mogelijkheden om de schade te verhalen. Het is mogelijk dat partijen proberen SRO NV in een civiele procedure aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.

Volgens BPA-voorman Hans van Wegen komt de gemeente er niet uit. ,,De verzekeringsmaatschappijen willen niet uitbetalen. De gemeente heeft een probleem.'' Hij denkt dat de Armandobrand de gemeente tussen de 10 en 12 miljoen euro gaat kosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie