Het eerste korfbalteam van MIA wint na slechte start

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

Fluks deed haar naam eer aan door in de eerste aanvallen direct twee rappe scores te noteren. MIA zette daar weinig tegenover, vooral doordat de ploeg ongeconcentreerd uit de startblokken kwam. Dit werd nog eens onderstreept door een gemiste strafworp en een slordig uitgevoerde vrije bal. Ook de derde score kwam op naam van de gastvrouwen - en heren. Inmiddels was een kwartier gespeeld en op dat moment werd het enigszins overdonderde MIA wakker en kwam de strijd terug in de ploeg. In slechts vijf minuten trok MIA de stand gelijk en kwam even later zelfs op twee punten voorsprong. Het verrassende spel van Fluks in de eerste minuten bleek te weinig afwisselend. MIA doorzag al snel de standaardspelpatronen en legde de scores aan banden. Voor rust scoorden beide ploegen nog eenmaal (4-6). Onder aanvoering van MIA coaches Coen Staal en Coen Wilders nam de ploeg zich voor de tweede helft scherp te beginnen. Geconcentreerd werkten de Amersfoorters aan het opzetten van de kansen. Met een schot en een verdiende strafworp zette MIA de tegenstander binnen vijf minuten op een flinke achterstand (4-8). Met gevarieerd spel, waarin schoten van afstand werden afgewisseld met kansen van dichtbij, gaf Amersfoort het heft niet meer uit handen. Met name een aantal oogstrelende doorbraken van de dames zorgden voor een aantrekkelijke wedstrijd. Toch viel opnieuw Maurice van Rossum op die met maar liefst vijf scores terecht topscorer van de wedstrijd werd. Aan het wedstrijdbeeld veranderde de tweede helft weinig meer. Met onverminderde strijd werkte MIA aan het doelsaldo. De ontvangende partij Fluks pakte nog wel haar puntjes mee, maar de winst voor de Amersfoorters kwam geen moment meer in gevaar. Met een tussenstand van 9-13 werden ook de laatste minuten beslecht in het voordeel van MIA, dat de wedstrijd afsloot met een eindstand van 9-16. Doelpunten MIA: Maurice van Rossum 5, Gerdien Blok 3, Remco van Woudenberg 3, Eline van Ballegoijen 2, Matthijs Jongeneel 2 en Annemieke van de Bovenkamp 1.

AMERSFOORT - De korfballers van MIA boekten afgelopen zaterdag hun tweede achtereenvolgende overwinning. Viel de beslissing vorige week tegen NOVA pas in de allerlaatste seconden, ditmaal zette MIA tegenstander Fluks direct na rust op een onoverbrugbare achterstand. Aan het eind toonde het Noordwijkse scorebord een stand van 9-16. Na drie wedstrijden in deze klasse bezet MIA de tweede plaats.