Forza Hoogland wint derby

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

Forza Hoogland kwam al direct in de eerste set goed uit de startblokken. Mede door een hoge servicedruk liep het in de beginfase uit naar een voorsprong van zes punten op het laaggeklasseerde AVV Keistad. Maar halverwege leek Keistad te ontwaken uit een boze droom en kreeg steeds meer vat op het spel. Zij kwamen niet alleen langszij, maar stoomden direct door en voordat het verbouwereerde Hoogland het besefte stond er een 19-25 setwinst op het bord voor de Keistedelingen. In de tweede set hielden beide teams elkaar lange tijd in evenwicht en was er van hoogstaand volleybal absoluut geen sprake. Naarmate de set vorderde kreeg Forza steeds meer de overhand, waarbij het in een spannende eindfase de set met 25-21 naar zich toe trok (1-1). Ook in de derde set konden beide teams niet overtuigen en grossierden in het maken van de nodige fouten. Forza had weliswaar de overhand maar dreigde aan het slot van de set de voorsprong uit handen te geven. Met kunst en vliegwerk slaagde het team van Harry van Surksum er uiteindelijk met een laatste krachtsinspanning toch nog in om de set met winst af te sluiten (25-22). De vierde set kende een omgekeerd beeld waarin in eerste instantie Forza de toon bepaalde, maar waar naarmate de set vorderde AVV Keistad steeds nadrukkelijker in beeld verscheen en met veel service geweld de thuisploeg onder druk zette. Met zes punten op rij werd Hoogland op zij gezet (19-25) en moest een vijfde set de wedstrijd gaan beslissen. Ook in deze beslissende en laatste set was er van enig hoogstaand volleybal geen sprake en was de term “krachtvolleybal” hier zeker op zijn plaats. Met aan beide teams een scala aan fouten en weinig beleving, trok Forza Hoogland aan het langste eind en won de set (15-12) en daarmee deze derby met 3-2. Een plaats in de middenmoot voor Hoogland en een voorlaatste plaats voor AVV Keistad in de regiodivisie was het resultaat van een mager volleybalduel.

Volleybaldames moeizaam langs AVV Keistad AMERSFOORT - Het eerste volleybal damesteam van Forza Hoogland behaalde afgelopen zaterdag een moeizame zege in de stadsderby tegen AVV Keistad. In een vijfsetter, waarin kracht het won van souplesse, waren de Hooglandse dames uiteindelijk het meest gelukkig en wonnen maar ternauwernood met 3-2.

Heren Piet Zoomers Dynamo 2 - AVV Keistad (3-1)

In Apeldoorn was de nieuwe sporthal het strijdtoneel van de wedstrijd tussen de Keistad heren en de het plaatselijke Dynamo. In deze prachtige ambiance wilde AVV Keistad laten zien dat het ook in uitwedstrijden een positief resultaat kon neerzetten. Amersfoort begon dan ook flitsend met hard werken en een goede pass. Maar gaande weg die set stonden tal van persoonlijke fouten aan de basis van verlies. Mede door een dubieuze arbitrage ging de set dan ook met 25-20 verloren voor AVV Keistad. In de tweede set een vrijwel identiek beeld, waarbij weliswaar veel persoonlijke fouten Keistad de das omdeden, maar een set ook waarin de Amersfoorters de meeste aanspraak op winst maakten. Met 28-26 ging deze set dan ook ietwat teleurstellend naar de Apeldoornse formatie (28-26). in de derde set weinig nieuws met een overigens degelijk spelend AVV Keistad dat echter geenszins aanspraak kon maken op een overwinning. Met 25-22 ging derhalve ook die set naar Dynamo, waardoor er voor Amersfoort nog een punt te verdienen viel. En met name in die vierde en laatste set kon AVV Keistad eindelijk doordrukken en alhoewel het aan het eind van de set nog bijna mis zou gaan, ging de set toch verdiend met 24-26 naar de Amersfoortse volleybalheren. Alhoewel het een wedstrijd was waarin het geluk in combinatie met de arbitrage zeker niet aan de kant van AVV Keistad stond, dient ook te worden gezegd dat geluk moet worden afgedwongen en dat was in deze wedstrijd geenszins het geval. Met een gedeelde negende plaats in de rangschikking van de eerste divisie ontmoet AVV Keistad op 13 december aanstaande in eigen huis het als vijfde geplaatste AB Groningen/Lycurgus 2.

Heren Switch - Touché ‘86 (4-0)

In sportzaal De Dissel in Hooglanderveen haalden de heren van het plaatselijke Switch weer goed uit. Zonder setverlies en met het extra vijfde punt verstevigden de volleybalheren hun eerste positie op de ranglijst in de derde klasse en mag zeker worden genoemd als titelkandidaat. De dames van Switch daarentegen deden het thuis minder tegen het derde team van Oberon (2-3 verlies).