Verdiende zege AVV Keistad

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

In de eerste set liep AVV Keistad in eerste instantie achter de feiten aan doordat de side out niet goed werd uitgevoerd en er ook blokkerend het nodige mis was. Alhoewel Amersfoort een redelijke passing liet zien, lukte het de spelverdelers niet om de juiste mensen in stelling te brengen, met setverlies als gevolg. In set twee was dat duidelijk anders en lieten de volleybalheren zien dat het wel degelijk eerder genoemde disciplines in huis heeft, waardoor winst van die set dan ook een feit werd. De derde set was een kopie van de eerste set met wederom een gebrekkige passing en een matige blokkering. Servicedruk was er nauwelijks, waardoor ook die set een prooi werd voor de gasten uit Hoogeveen. In een alles of niets poging was het voor Amersfoort in de vierde set “er op of er onder”. Met kwalitatief minder spel, maar met daarentegen met veel inzet en werklust, wist AVV Keistad die set naar zich toe te trekken, waardoor een vijfde set de beslissing moest gaan brengen. In die vijfde set toonden beide teams een gelijkopgaande strijd, waarbij in de slotfase een 11-14 achterstand werd omgebogen in een 15-15 gelijke stand. AVV Keistad zette vervolgens door en met onder andere een goed killblock van Jasper de Wijs werd niet alleen deze set binnengehaald, maar was ook het winnen van de wedstrijd een feit geworden. Een zwaar bevochten maar dik verdiende overwinning voor het vlaggenschip van AVV Keistad.

Volleybalheren goed op schot tegen Olhaco AMERSFOORT - In een goed gevulde en bij tijd en wijle kolkende sporthal Midland wist het eerste volleybal herenteam van AVV Keistad een zwaar bevochten, maar meer dan verdiende overwinning te behalen tegen Olhaco uit Hoogeveen. In een zinderende vijfsetter (19-25, 25-18, 21-25, 25-21 en 17-15) ging de winst met 3-2 naar de Keistedelingen die daarmee de vierde overwinning van het seizoen veilig stelden.

Dames AVV Keistad - Huizen (2-3)

Voor de Keistad dames stond afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen koploper Huizen op het programma. Dat het tegen de lijstaanvoerder in de regiodivisie een moeilijke opgave zou gaan worden, stond voor aanvang van dit volleybalduel eigenlijk al vast en was het zaak voor Amersfoort om er vol tegenaan te gaan. Al direct vanaf het eerste fluitsignaal kwam Keistad fanatiek uit de startblokken, scoorde snel en voerde in die eerste set duidelijk de boventoon. Met 25-21 ging de openingsset dan ook verdiend naar AVV Keistad. De tweede set ging lange tijd gelijk op, maar naarmate de set vorderde werd duidelijk waarom Huizen aan kop staat. Met een aantal goed uitgespeelde kansen trok het die set naar zich toe, waardoor de stand in sets weer in evenwicht was. In de derde set leek AVV Keistad het spoor bijster en had absoluut geen antwoord op het sterk serverende Huizen dat eenvoudig de set kon uitspelen. Met in het achterhoofd een vijfde en beslissende set, werd er in de vierde set gestreden om ieder punt en ging het tot 17-17 gelijk op. In die fase zorgde een goede servicereeks van Keistad speelster Marieke Corba er voor dat de ploeg op setpoint kon komen en uiteindelijk ook het winnende punt scoorde. Een bloedstollende beslissende vijfde set viel echter uit in het voordeel van Huizen dat daarmee AVV Keistad ternauwernood van een overwinning afhield.

Ondanks dit verlies verliet de Amersfoortse ploeg met opgeheven hoofd het speelveld waarbij het kon terugblikken op een prima wedstrijd, die het volste vertrouwen geeft voor de derby tegen Forza Hoogland komend weekend in sporthal Nieuwland.

Heren AVV Keistad 5 - Forza Hoogland (2-3)

Koploper in de eerste klasse Forza Hoogland moest afgelopen vrijdag in sporthal Midland op bezoek bij het vijfde team van de Keistadheren dat zelf is gepositioneerd in de onderste regionen. In een wedstrijd waarin Keistad het Hoogland bijzonder lastig maakte, was een vijfde set noodzakelijk om de wedstrijd in het voordeel van Forza te beslissen. Zonder al te veel problemen wist Hoogland de eerste set naar zich toe te trekken, een lijn die het in de tweede set vergat door te trekken. Door veel persoonlijke fouten en in een spannende slotfase ging de set naar Keistad dat daarmee de stand gelijk trok (1-1). Met winst voor Forza in de derde set en verlies in de vierde, moest de beslissende vijfde set uitkomst bieden. Een set waarin Hoogland een 2-7 voorsprong weggaf en er maar ternauwernood in slaagde om verlies te voorkomen. Een alleszins benauwde overwinning voor Forza Hoogland.