Vakantievoorpret bij De Ontdekking

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

Sinds de opening van De Ontdekking zijn Frans en Lidia van Helvoort zelf niet zoveel meer op reis geweest. ,,Te druk”, vertelt Frans. ,,Je kunt de winkel niet een paar weken sluiten. Wij kunnen dus alleen vertrekken wanneer er iemand onze plaats inneemt en dat is natuurlijk niet zo eenvoudig te regelen. Maar we staan niet ‘droog’. In april zijn we nog naar China geweest, daarvoor naar Egypte en natuurlijk reizen we ook een beetje mee met de verhalen van onze klanten. Straks is het onze beurt weer.” Dat reismoment hebben de Van Helvoorts overigens net weer met een paar jaar uitgesteld. ,,Na vijf jaar moesten we nadenken over een nieuw huurcontract. Dat was niet zo heel erg moeilijk. Want het gaat goed met De Ontdekking, we krijgen er nog iedere week nieuwe klanten bij.”

AMERSFOORT - Bijna iedere vakantie begint met voorpret: de discussie over de bestemming, het uitzoeken en het boeken van de reis. En dan jezelf begraven in allerlei websites en literatuur om je voor te bereiden. Reisboekenwinkel De Ontdekking is daarin al vijf jaar een belangrijke schakel.

Goed luisteren naar de klant en altijd de nieuwste edities op de plank, dat is de kracht van De Ontdekking. ,,Zo weet je wat de klant nodig heeft. De een heeft het meest aan een gids van Lonely Planet en een ander met eentje van Capitool. Dat we altijd de laatste editie hebben staan, is erg prettig voor de reizigers. Ik weet uit ervaring hoe vervelend het is om met gedateerd materiaal op reis te gaan. Gelukkig hebben wij goede afspraken met de uitgeverijen gemaakt.” Naast reisgidsen heeft Van Helvoort ook een uitgebreide selectie landkaarten. ,,We hebben nagenoeg de hele wereld”, zegt Frans trots “en wat we niet hebben dat bestellen we het, dat geldt voor de kaarten maar ook voor de boeken.”

Frans is tevreden over de locatie. ,,Winkelcentrum Amicitia bruist op haar eigen manier. Hier worden de mannen van de jongens gescheiden, het is een centrum voor echte ondernemers, een winkelier redt het hier niet. Je moet lef hebben en een rotsvast geloof in jezelf en dan is Amicitia een goede plek.”

Vijf jaar De Ontdekking, dat moet gevierd worden. Op 28, 29 en 30 november worden bezoekers vergast op een hapje en een drankje. Op de 29e is er bovendien live muziek van Fred&Johan. ,,Leuk detail is dat zij destijds ook op onze openingsdag opluisterden. Ze spelen muziek uit alle werelddelen en dat past prima bij een reiswinkel als de onze.”

Reisboekenwinkel de Ontdekking

Winkelpromenade Amicitia

Stadsring 166-168

033 463 40 90

contact@deontdekking.info

www.deontdekking.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie