Businessclub maakt sport blij

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

Op het terrein van Dutch Ballooning waar ook regelmatig de indrukwekkende ballon van de anderhalf jaar oude businessclub de ruimte kiest, waren vertegenwoordigers en leden van sportclubs uit Amersfoort en Leusden aanwezig om de bekendmaking van de genomineerden voor de sponsoring in 2009 aan te horen. In het ‘witte gebouw’ kregen de aanwezige businessleden, inmiddels bijna 60 en naar verwachting in 2009 goed voor zo’n 150.000 euro, de keus uit drie clubs (tennisclub Alta, zwemvereniging AZ&PC en voetbalclub Roda’46), drie teams (handbalstersFulmen Fidelitas, rugbyers Eemland en volleyballers Keistad) en drie sporters (judoka Marciano Lantinga, wielrenner Ivar Hartogs en paardrijdster Sophie Fabius).

AMERSFOORT - De nog vrij jonge Businessclub Amersfoortse Hoogte gaat begin volgend jaar een aantal sportclubs, sportteams en sporters weer gelukkig maken. Dat werd afgelopen vrijdagavond duidelijk tijdens een geanimeerde bijeenkomst in de sfeervolle gebouwen van Dutch Bar aan de Genestetlaan in Amersfoort.

door Balt Gmelig

Voordat de leden hun keuze moesten bepalen, kregen alle genomineerden de kans zichzelf te promoten. Voor elke presentatie had de organisatie drie minuten uitgetrokken en daar hield iedereen zich goed aan. Na de opening door voorzitter Willem Lasonder van ,,misschien wel de belangrijkste avond van de businessclub dit jaar” was Roelf Willemstein de tweede spreker. De nieuwe voorzitter van Roda’46 maakte zijn toehoorders duidelijk dat de 1400 leden tellende Leusdense voetbalvereniging prima is georganiseerd en om die reden misschien wel steun van de businessclub verdient.

Voor de tweede presentatie tekende Ans Olde Meule-Oude Luttikhuis, voorzitter van de Amersfoortse tennisclub Alta. Zij liet de geschiedenis van de 88-jarige vereniging de revue passeren en vertelde dat Alta nu 938 leden telt waarvan er 380 als jeugdlid staan genoteerd. De preses kon het niet nalaten om één van de trouwste leden en tevens lid van Amersfoort Hoogte (Maria Hendrikx) in het zonnetje te zetten.

Nummer drie in het rijtje genomineerden (categorie verenigingen) is AZ&PC. Als woordvoerder van de Amersfoortse zwem- en waterpoloclub mocht Willem Mosterd jr. opdraven. De zoon van sportprofessor Willem Mosterd kondigde bijna twee jaar voor de viering van het 100-jarig jubileum de terugkeer van een internationaal waterpolotoernooi in de Keistad aan. In 2009 komt eerst de jeugd aan de beurt, een jaar later gevolgd door de senioren. Mosterd maakte het bestuur blij met de belofte dat AZ&PC zich zal inspannen om de succesvolle businessclub minimaal vier leden te bezorgen.

Voor de meest opvallende presentatie zorgde rugbyclub Eemland. ,,Waarom verdienen wij jullie sponsoring”, was de titel van de humoristische presentatie van de Engelsman David T. Wiggins, volgens zijn visitekaartje ‘director of rugby’ van de Amersfoortse vereniging.

Clubs en sporters moeten nog wel even geduld hebben voordat de uitslag van de verkiezingen bekend wordt. Pas over twee maanden, tijdens de nieuwjaarsborrel van Amersfoort Hoogte op 23 januari, wordt meer duidelijkheid verschaft over de winnaars van het sponsorgeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie