MIA pakt winst in bloedstollende finale

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

Om de thuishal in te wijden had supportersvereniging “MIA Manics” flink uitgepakt. Een spandoek van zo’n 20 meter lengte in de clubkleuren oranje en zwart en veel lawaai maakten van De Bokkeduinen een sfeervol slagveld. De wedstrijd ging dan ook vanaf het begin gelijk op, ook al nam MIA direct een kleine voorsprong. Maar de gasten van NOVA namen al snel het initiatief over en scoorden vier keer op rij. Vlak voor rust trok MIA de stand met twee droge schoten weer in evenwicht naar een 6-6 tussenstand. Ook in het begin van de tweede helft scoorden de Bilthovenaren viermaal achter elkaar zonder dat MIA er aan te pas kwam. Coaches Coen Staal en Coen Wilders grepen dan ook direct in en brachten Anne Bulsink en Annemieke Dijkstra in de ploeg. Met deze nieuwe invulling van steunposities oogde het spel van MIA beter verzorgd. Toch duurde het maar liefst een kwartier voordat MIA haar eerste doelpunt aantekende. De hard werkende Matthijs Jongeneel trof twee keer doel van grote afstand. Ook het aanvalsvak met aanjager Maurice van Rossum verzuimde niet en trok de stand weer gelijk naar 10-10. In deze fase hadden de Amersfoorters het betere spel hoewel de afronding nog wel eens te wensen over liet. Door enkele afgekeurde doelpunten (MIA) en gemiste strafworpen (NOVA), ontrolde zich een bloedstollende finale met veel strijd. Met nog slechts enkele minuten op de klok kwamen de ploegen wederom op gelijke hoogte en werden de schouders nog eens goed gerecht. In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Remco van Woudenberg uiteindelijk de winnende treffer en slaakte geheel MIA een zucht van verlichting die werd onderstreept met een luide vreugdekreet. “ Dat je in de laatste seconden de winnende treffer maakt geeft een goed gevoel en is uiteindelijk loon naar werken”, aldus de winnende coach Coen Wilders. Na een nipt verlies in de eerste wedstrijd tegen Woudenberg zagen de Amersfoorters de opgaande lijn in het spel ditmaal dus wél beloond met winst. Komend weekend speelt MIA haar derde wedstrijd in de tweede klasse van de zaalcompetitie tegen Fluks in Noordwijk.

AMERSFOORT - Afgelopen weekeinde speelden vele teams van korfbalvereniging MIA hun eerste competitiewedstrijd in de nieuwe thuishaven Sportlokaal De Bokkeduinen. MIA 1 trad aan tegen NOVA uit Bilthoven en won nipt met 13-12, ook al stond MIA een kwartier voor tijd nog met 6-10 achter.

Doelpunten MIA: Matthijs Jongeneel 5, Remco van Woudenberg 4, Maurice van Rossum 3 en Gerdien Blok 1.