Storm ontwortelt boom Dollardstraat

21 november 2008 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Een boom in de Dollardstraat is vrijdagochtend omgewaaid en op de weg terechtgekomen. Rond half elf werd de boom door een rukwind ontworteld. ,,We zaten in de huiskamer toen we een enorm donderend geluid hoorden", vertellen Henk en Hanneke van den Hoek, die in de Lingestraat op een steenworp afstand van de boom wonen. ,,Ik keek direct naar buiten en zag dat net een jongen was gepasseerd. Drie, vier meter achter hem lag de boom. Het scheelde heel weinig of hij was onder de boom terechtgekomen", aldus Henk van den Hoek. ,,Hij heeft een klein engeltje op zijn schouder gehad, dat kan niet anders", vult zijn vrouw aan.

Opmerkelijk vinden ze dat zelfs de bij de boom geparkeerde auto's geen schade hebben opgelopen. Een gespecialiseerd bedrijf werd direct door de gemeente ingeschakeld om de boom te verwijderen. Rond een uur was de weg weer vrij.

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat de boom niet ziek was.

De wind heeft ook in andere delen van de stad voor overlast gezorgd. Zo is een boom aan de Hogeweg omgewaaid, evenals een exemplaar aan de Juliettestraat.

Verder zijn door stevige rukwinden veel takken van bomen gewaaid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie