Simpele winst Forza heren

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

De Hooglanders slaagden er aanvankelijk in de eerste set niet in om voldoende afstand te nemen van de tegenstander, waardoor deze in eerste instantie redelijk kon volgen. Tot 14-12 ging de strijd dan ook gelijk op. Maar vanaf dat moment was het Hooglander Erwin Keuning die met geweldig servicespel de afstand wist te vergroten die uiteindelijk uitmondde in een ruime 25-15 setwinst. Ook in de tweede set eenzelfde beeld waarin Forza Hoogland weliswaar het betere van het spel had, maar waarin het verzuimde om dat ook om te zetten in punten. Omniworld, dat door deze gang van zaken werd gesterkt in eigen vertrouwen, sloeg met regelmaat de punten binnen en maakte het Forza nog knap lastig. Maar het kwaliteitsverschil was eenvoudig weg te groot, waardoor Hoogland met rommelig spel toch nog de set met 25-23 naar zich toe kon trekken. Met het ingaan van de derde set werd het spel van Hoogland scherper en met een uitstekende service en een goede blokkering liep het team van trainer/coach Jan Visser uit naar een behoorlijke voorsprong, die ondanks felle tegenstand van het team uit Almere, niet meer uit handen werd gegeven. Met 25-21 ging ook die set naar Hoogland at zich kon gaan opmaken voor een laatste vierde set. Die set was eigenlijk niet meer dan een formaliteit want bij Omniworld was het beste er af waardoor zij niet meer in staat bleken om nog enige rol van importantie te kunnen spelen. Met 25-16 werd de vierde set dan ook een eenvoudige prooi voor de Hooglanders die daarmee niet alleen een 4-0 overwinning boekten, maar ook nog een vijfde bonuspunt incasseerden, waardoor het team alleen aan kop gaat in de eerste klasse wat mede te danken was aan puntverlies van naaste concurrent Huizen. Komende vrijdag staat in sporthal Midland de interessante derby tegen AVV Keistad op het programma.

Volleyballers Hoogland trotse koplopers AMERSFOORT - Het eerste volleybal herenteam van Forza Hoogland, ongeslagen koploper in de eerste klasse, walste afgelopen zaterdag in sporthal Nieuwland probleemloos over tegenstander Omniworld heen. In een vlakke wedstrijd zonder enig noemenswaardig hoogtepunt, behaalde de Hooglanders een gedegen 4-0 overwinning.

Heren Voleem - Wilhelmina (1-3)

Terwijl eerder op de dag Sinterklaas aankwam in Nederland, vertrok een gehavend Wilhelmina team naar Eemnes om daar te spelen tegen het eerste team van het plaatselijke Voleem. Van de tien vaste Amersfoortse basisspelers waren er door omstandigheden maar zeven spelers beschikbaar voor deze wedstrijd. Voleem, afgelopen seizoen met overmacht gepromoveerd naar de eerste klasse, deed het de afgelopen weken zeer goed en speelde met name tegen hooggeklasseerde teams puike wedstrijden. Zaak dus, volgens Wilhelmina coach Tim van der Sanden, om verzorgd spel te leveren en elk punt geconcentreerd uit te spelen. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op met een sterk passend Wilhelmina en een goed verdedigend Voleem hetgeen diverse lange en spannende rally’s opleverde. Tegen het eind van die set naam de foutenlast bij Voleem echter toe en wist Wilhelmina koelbloedig de punten binnen te slaan. Met 15-21 ging de set dan ook naar Amersfoort. Na enkele tactische aanpassingen in de blokkering van Wilhelmina, werd begonnen aan de tweede set, waarin de servicepass en de servicedruk aan Amersfoortse zijde verzorgd bleef. Toen ook nog eens de blokkering onder leiding van Jan Groot goed presteerde, was er voor Voleem geen eer meer te behalen en sloeg Wilhelmina in “no time” de set met ruime cijfers binnen (12-25). In de derde set had een spelverdelers wissel bij Voleem het nodige effect, waarbij Wilhelmina al snel tegen een onverwachte 5-0 achterstand aan keek. Een time out aan Amersfoortse zijde zette de neuzen van de Amersfoorters weer in dezelfde richting, waardoor in korte tijd de stand weer werd rechtgetrokken. Toch bleef het naarmate de wedstrijd vorderde moeilijk voor Wilhelmina om de concentratie vast te houden, waarbij Voleem liet zien waarom het tegen goede teams toch de punten weet binnen te slaan. Na een eindsprint kwam Wilhelmina in de slotfase van die set op een 23-24 voorsprong en dankzij een foutje aan Voleem zijde was wederom setwinst een feit (23-25). In de vierde en laatste set ging bij Wilhelmina het licht uit en liet Voleem zien, in tegenstelling tot voorgaande sets, dat het tot grootse dingen in staat is en wel degelijk goed kan volleyballen. Wilhelmina grossierde daarentegen in fouten en ondanks verwoede individuele pogingen om het tij te doen keren, ging deze set meer dan verdiend naar het thuispelende Voleem (25-17). Al met al een aardige wedstrijd met een uitslag die gezien het krachtsverschil terecht te noemen was. Door deze overwinning nestelt Wilhelmina zich stevig in de top drie van de eerste klasse, met één wedstrijd minder gespeeld.

De Wilhelmina dames deden het in tegenstelling tot de heren beduidend minder en verloren de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Armixtos met 3-1. Alhoewel een wedstrijd minder gespeeld moet Wilhelmina genoegen nemen met een vierde plaats in de rangschikking van de promotieklasse.